Jeg tog åbenbart fejl om hvilken retorik der kan bruges til hvad. Louise Frevert skulle bruge en endnu mere absurd retorik med fuld gas på de klassiske virkemidler. Generalisering, sammenligning med sygdom, forslag om død, deportation og ophævelse af statsborgerskab. Det er hele dynen, og det er ikke dækket af "der findes blandt muslimer" eller "nogen ødelægger det for alle de retskafne", nej det er bare hele dynen der hele tiden kun er et problem, en sygdom der skal fjernes.
I radioen i morges sagde Louise Frevert at hun skam tog sagen om sine udtalelsers lovlighed alvorligt, "som folkevalgt skal man jo være en rollemodel for borgerne og overholde loven". Rollemodel? For principperne "Går den så går den" og "Man behøver ikke tale pænt om andre end sine egen vælgere" eller hvad?
Gad vide om Sambo og Sambo3, som syntes at det var langt ude at kritisere Brian, også synes Frevert bliver udsat for venstreorienteret politisk korrekthedspropaganda?
Om podcasts skal man for det første huske the audio blogging manifesto og dets korollar: Hvis man ikke syntes man ville bede sine læsere læse det, så skal man slet ikke bede dem høre det. Med det mener jeg ikke at man ikke skal podcaste, men at man skal være endnu strammere med materialet end på skrift. Og herfra nogen noter om B&O podcastet (prøvede at lægge kommentarer. Jeg var åbenbart spam. Ikke så underligt fra et spamfilter med succeskriteriet "No false positives ever". Sådan et kan jeg lave på nul komma fem, man trækker bare stikket ud):
Og så tænkte jeg da lidt over hvor det var jeg havde læst om Google og Avistid. (Mange steder, jeg ved det, men jeg kunne ikke lade være)
Been trying out the new Jotlive, a kind of subethaedit in the browser with AJAX, and it works - most of the time. There's outlining, complete with eye opening live drag and drop, it's visible what the others are doing, including the outline drag and drop. This is true AJAX eye-candy, and I think it will be useful too, although I've been using it for too short a time to actually prove that point.
Caveat: It seems to be a little buggy still with occasional disconnects and (urgh) loss of data, but if this is possible in the browser you really need good desktop apps to beat Web 2.0 applications.
What's also cool about it is the story of how it came about:
"The idea from JotSpot Live came from those two lines of thought: fine grained editing and locking combined with live updates. I had a chance to try implementing the idea at our hackathon a little while later, and (surprisingly) it seemed to work! "
Man kommer til at tænke på den gamle "æd lort!" grafitti når man hører om hvad 700.000 netbrugere synes var verdens bedste sang.
Stærk sammenstilling af dagens nyheder fra Tveskov.
[UPDATE: Bemærk i øvrigt hvor smukt Jørgen Leth og Ekstra Bladet passer til hinanden. Leth vil gerne lave skandale med sine erindringer, og Ekstra Bladet føjer ham, lige så villigt som en 17 årig haitiansk skønhed, med spisesedlen: "68 årige Jørgen Leth: HOLDT 17 ÅRIG SOM SEX-SLAVE"]
[UPDATE II: Skandalen fortsætter]
Google will be collaborating with NASA. They weren't joking then.
Jeg prøvede en opstrammet Fucking Lorte DSB af til Poetry Slam i går aftes. Den gik fint over og det var sjovt at prøve. Nikolaj optog nummeret på sin telefon i den lydkvalitet der går under navnet "undergrund". Hør den her.
Det er en stærkt forkortet version af den originale tekst, som står herunder.
Fucking Lorte DSB
Du er altid lutter smil før afgang
Du viser mig et grønt lys
Et klarsignal
Et ryddet spor
Repareret sidste weekend
Idag er vi glade
Idag skinner solen og
Røgen damper forventningsfuldt fra det trygge gamle lokomotiv
Idag ruller det gamle tordenhjul som det gjorde med stolthed
Dengang kongen indviede Lillebæltsbroen
Og først da jeg sidder i toget kommer den
Passagermeddelelsen
At kongen er død
At det grønne lys er det første der går i stykker
På grund af en signalfejl
At mit tog idag er en hvid bus
Fra John Papuga
Som ankommer om få minutter
Og du fortæller mig at køreplanen kun er en høflig fiktion
En aftale mellem dig og os om trods alt at være sammen juleaften
Selv om vi hader hinanden
Fucking Lorte DSB
Er der overhovedet nogen der elsker dig?
Selv din maskot
Kan ikke fordrage synet af dig
Søren Pilmark siger han elsker dig
På TV
Men jeg ved han får penge for at sige det
En halv million
Hver gang
Fucking Lorte DSB
Du siger at næsten alle afgange er rettidige
Imens mine sanser registrerer
Endnu et tordenvejr der afbryder alt strøm på hele Sjælland
Endnu et blad på sporet
Endnu et skinnebrud under bladet
Endnu et signalproblem
Endnu en passagermeddelelse om
Endnu en nedfaldet køreledning
Endnu en manglende lokofører
Endnu en dør der ikke vil lukkes på grund af sne
Endnu en dør der ikke vil åbnes på grund af sne
Endnu en ko på sporet
Endnu en personpåkørsel
(og må du hvile i fred om du trods alt elskede DSB til sidst fordi de var der og gjorde dette vanskelige for dig eller om du også til det sidste hadede Fucking Lorte DSB fordi de også var femten minutter forsinket til den allersidste afgang)
Fucking Lorte DSB
Jeg hader at på toget er tiden min egen
At spilde
Min egen tid til ikke at nå den sidste forbindelse
Min egen tid til i blindt nytteløst raseri at tænke:
Fucking Lorte DSB
Hvis tiden er min egen, hvorfor rager du den så altid
Så grådigt
Til dig
Fucking Lorte DSB
For én ting elsker jeg dig
For hadet, raseriet ombord når højttaleren meddeler os skilsmissen fra vores nattesøvn
Det er et ocean der stiger
I kupeen
Og vi bliver alle fælles et kort øjeblik i kor der synger
Fucking Lorte DSB
Og du får legen op i os
Og vi bander sammen
Bortforklarende bredrøvede fastrustede fodformede forbandede forsinkede halvfulde lokumsstinkende overprisede selvtilstrækkelige smådumme støjfyldte tilrøgede
Fucking
Lorte
D S B
Simon fanger, meget poetisk, en del af Udespisernes frokostliv. Der er haikupotentiale i Simons ord - her er mit bud:
Vi nød frokosten
Ja-mandens kollega og
vinterbøjer ud
Andre nedklipninger kan lægges i kommentarerne.
Dagens Wulffmorgenthaler stribe på pol.dk er virkelig god (selv om det er den der er dateret 18. september)
Og så fik Brian taget livet af sit kanon-projekt. Ikke alene er det snart så udvandet at det kan være ligemeget, nu skal kanonen også være en indholdsmæssig retteliste. Det var lige præcis det alle fornuftige mennesker, fra højre mod venstre, har advaret mod fra starten. Det er fint at udpege noget der ihvertfald er godt, men lige så snart man begynder at sige at ting ikke er gode hvis ikke de er på listen, så er det slut med den kanon. Så er der snarere brug for at trække sin revolver.
[Og for lige at vende et tidligere emne: Indførelsen af statskunst gavner ikke demokratiet, men taler kun til fundamentalisten i os alle. Det er virkelig at sejre ad helvede til.]
Manuskriptet til denne fremragende piratfilm, skriver sig selv, en Inkaskat er netop fundet på den samme ø hvor Alexander Selkirk, aka Robinson Crusoe, opholdt sig i 4 år. Jeg synes den var bedst som en komedie om Robinsons gigantiske nedtur over ikke selv at have fundet skatten i løbet af fire fucking år. Lidt ligesom man kan have det med ikke at have cashet ud under IT-boblen.
Eneste problem med det plottwist er den kedelige detalje at Crusoe var der 20 år før skatten.
[Betragt den absurde linkkilde ovenfor som en særlig Google News bonus]
Nu er der måske også en del selvretfærdig blog-harme i de mange indlæg om avistid.dk og hvordan avisernes kampagne ikke handler om internettet. Men omvendt noterer vi os at journalister, med enkelte undtagelser, ikke læser weblogs og tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med at de er ved at tabe debatplatformen weblogs på gulvet.
Tænk Dell Hell. Tænk Kryptonite. Tænk noisy Palm.
Der er afgørende at passe på at bekæmpe en anti-statslig islamistisk undergrund i Vesteuropa. Men når Brian Mikkelsen tager ordet på det konservative landsmøde og siger:
midt i vores land, vores eget land, er der ved at udvikle sig parallelsamfund, hvor minoriteter udøver deres middelalder-ritualer og udemokratiske normer. Det kan og skal vi ikke tolerere.
[UPDATE: Debatten om forholdet mellem god tone og god politik fortsætter - med stor intensitet og mange misforståelser - i kommentarerne]
Jeg har først opdaget det i dag, men jeg er bange for at jeg må tage min del af skylden for Eva Kjer Hansens tur ud i det politiske uføre. Det viser sig at hun har læst Om At Være Kreativ og overset at den handler om kreative ikke politikere. For at hjælpe Eva på fode igen har jeg revideret rådene, så de kan anvendes i politik (Jeg slog "track changes" til, så slettede ord er streget over og nye ord er i kursiv):
1. Overhør alleTag for guds skyld alle med på råd
2. Din ide behøver ikkemå gerne være stor. Den skalmå bare ikke forandre verden
3. Læg timerne i det
4. Du bliver ikke opdaget. Pas på.
5. Du har ansvaret for din egen erfaringDin egen erfaring er ligegyldig.
6. Alle fødes kreative. Alle får en æske farvekridt i børnehaven. Men det er børnehavens ejendom.
7. Behold dit job
8. Firmaer Regeringer der kvælerdyrker kreativitet kan ikke konkurrere med firmaer der dyrker kreativitet taber valget
9. Alle har deres eget private Mount Everest de er sat i verden for at bestigeDu kan klatre i bjerge når du har fået din ministerpension.
10. Jo meremindre talent man har, jo mindremere har man brug for støttebenpædagog
11. Lad være med at prøve at skille dig ud fra mængden. Undgå mængder
12. Hvis du accepterer smerten kan den ikke skade digvil de komme efter dig
13. Sammenlign aldrig dit eget indre med en andens ydreLad være med at tænke med/på dit eget indre
14. At dø ung er overvurderet
15. Det vigtigste man kan vide, rent fagligt, er forskellen på hvad man vil være med til og hvad man ikke vil være med til
16. Verden forandrer sig ikke
17. Omdømme kan købes. Passion kan ikke købesundværes.
18. Du Undgår ikke Kaffemaskineslænget
19. Syng med din egen stemmePianisterne
20. Valget af medium er irrelevantafgørende. (prøveballoner skal i lokalbladene, på TV siger man det far siger.)
21. Det er sværerelet at sælge ud end man tror
22. AlleIngen er ligeglade. Gør det for din egen skyld
23. Det er spild af tid at bekymre sig om balancen mellem kommercielt og kunstneriskEtisk og funktionelt er begge lumske begreber, men de er ikke det samme.
24. TænkBrug ikke på inspirationen.
25. Du er nødt tilmå ikke at have din egen stemme
26. Du må ikke Skrive fra hjertet
27. Den bedste måde at blive anerkendt på er ikke at have brug for detat gøre som der bliver sagt
28. Magt får man ikke, man tager den. Og den kan blive taget væk igen meget hurtigt
29. Lige meget hvilke valg du tager får djævlen sit til sidst
30. Det sværeste ved ikke at være kreativ er at vænne sig til det
WSJ is running a story on a complete redesign of Windows, supposedly in Vista
While Windows itself couldn't be a single module -- it had too many functions for that -- it could be designed so that Microsoft could easily plug in or pull out new features without disrupting the whole system. That was a cornerstone of a plan Messrs. Srivastava and Valentine proposed to their boss, Mr. Allchin.
Information just wants to be left alone for five minutes, would that be too much to ask? Five minutes of peace and quiet? Honestly, you kids! - John Perry BarlowNej, det sagde han ikke - det er et MadLib fra David Weinbergers blog. Men det forklarer fint, hvorfor jeg synes at Wikiavisens forside skal være blank om morgenen. Kan vi ikke få lov at være uden baggage, bare en gang imellem?
OK, her kommer min plan for Wikiavisen.
Udseende og flow
cmnts?
Eva Kjer Hansens tilbagetog har udviklet sig til vild panik, senest har hun tilbagetrukket alle udtalelser om leverpostej og Cirkusrevyen.
Der er ingen meldinger om hvilke af de ting hun mener idag hun ikke længere mener imorgen. "At Anders Fogh Rasmussme er en rar chef" kunne være en af tingene.
Flere lokale nyheder. Jeg har besluttet at stoppe med at forpeste hovedbloggen med lejlighedsvise softwareopstød. Istedet har jeg lavet en sideblog for hacking.. Jeg vil lejlighedsvis crossposte bare et par linier til forsiden om hvad der sker der, men ellers flytter software og hacking til sidebloggen. For at tage det lidt alvorligt har jeg ovenikøbet udvirket et PAUSE id, så jeg kan begynde at dele mine perl hacks med alverden på CPAN.
Mere så snart som muligt, og helst i denne weekend. Hackathon notifications rykker osse derover.
Tveskov har ganske ret, flix.dk er bare ikke den internetavis vi har brug for. Der er simpelthen for meget debat og for få nyheder. Det er en avis med alle facts pillet ud, og kun debatten ladt tilbage.
Debat er fint, men det kan folk jo lave på deres egne blogs - og det gør de også, hvis det er vigtigt for dem. Vi mangler til gengæld en ordentlig ren nyhedskilde. Hvis nu da.wikinews.org eksisterede og havde momentum var det bare det man gjorde, men da der nu ikke er nogen der har startet den kan man jo lisså godt lave sin egen. Som sagt så gjort. Domænet er købt. Nu skal jeg bare have nogen nyheder. De kommer snart.
Foranlediget af den megen avistid.dk snak er her 2 forslag til de danske dagblade, kvit og frit leveret til døren. Det ene kunne have sparet dem for 45 millioner. Så kunne de have brugt nogen af pengene på det andet forslag og have haft en chance.
1: Lav en aftale med Google ligesom New York Times har gjort det, sådan at Google kan navigere alt jeres indhold, også det bag paywallen. Overtal Google til at understøtte dansk på Google News.
Jeg vil godt vædde en gammel selleri på at det ville generere mere opmærksomhed og kendskab og feelgood-faktor i avisernes favør end Søren Kragh Jacobsens film gør.
2:: Hvis I gerne vil bruge de 45 stænger så byg en blog- og annoncesøgemaskine sammen med resultatet af 1 eller byg bare en abonnements/oplevelses opsalgsmaskine sammen. Google er okay med remixes. De forstår nemlig at forbindelser er en forudsætning for netværkseffekter og at netværkseffekter er gode og skaber værdi.
A og B sidder og samtaler om et CV fundet på internettet
A: Prøv lige at se hans CV:
Erhvervserfaring:
NetCom PRO-Consult sep. 2004 – jul. 2005. Blev fyret pga. dårlig økonomi igen.
TK Net-Line: mar. 2004 – jul. 2004. Firmaets økonomi var desværre ikke god.
Tele-Pro: nov. 2002 – jan. 2003. Vikariat
Pro-Web : 2001-2002. Blev fyret pga. nedskæring i afdelingen.
Mega-Pro Consult: 2000-2001 Blev fyret pga. massefyring. Halvdelen blev fyret.
Mon landsholdet ville spille bedre hvis de vidste at det ikke er nederlagene, men derimod de uværdige kampe, der får os til at zappe væk og glemme enhver tanke om at tage i Parken næste gang?
Go' Aften Danmark på TV2 har et indslag om hustruvold, to kvinder fortæller deres egen historie om psykisk og fysisk vold. Bagefter er der som formatet tilsiger en voxpop om emnet på rulletrappen på Hovedbanegården. En nydelig ung mørkhåret pige siger:
Jeg har engang haft en k..., en veninde der havde en kæreste der slog hende, men det er hun heldigvis kommet ud af nu og nu har hun det meget bedre.
Ascio mangler en .NET (med meget mere) udvikler. For at være helt præcis mangler jeg sådan en i min udviklingsgruppe. Den officielle boilerplate kan du læse her (og undskyld annoncen ligner den slags annoncer - ikke så cluetrainet, jeg ved det godt).
Hvis nu du var tennisspiller, så var det vi leder efter en erfaren spiller med et solidt objektorienteret grundspil - en der både er stærk ved baglinien og ved nettet. Det er ikke så vigtigt om du umiddelbart er bedst på grus eller Linux, det træner vi os ud af.
Så hvis du er skrap og alsidig og har lyst til at arbejde i den samme biks som Classy, Sinatra, Genstart, Kanelgiffel, Lyset, Content, Quibbler og en gang i mellem Nikolaj så kan jeg da kun varmt anbefale dig at skrive - enten til min chef (se i annoncen) eller hvis du hellere bare lige vil høre hvad det går ud på, så kan du skrive til mig istedet.
(p.s. Vi har også kolleger der ikke blogger. Det er okay.)
(fortsat fra andet afsnit)
Pudderkvast har vundet over Bingo i konkurrencen om at komme i kamp mod førerhunden.
Alle hundene flokkedes om Pudderkvast...
"Hvilken numse!"
"Lad mig lugte..."
"Førerhunden bliver da helt ør når han kommer til"
"Den er fantastisk!!!"
"Åååååååhhhhhh"
"WUF!"
Tilsyneladende havde førerhunden ikke lugtet numsenlunten. Pudderkvast fik lampefeber. "Hej...."
(fortsættes)
I afsnit 4: Bingo vender tilbage...
This could be really old news, but I never heard of the "Flag as objectionable" button on top of all blogspot.com blogs before. There's a glib, self-congratulatory description of the feature here that says:
This feature allows the blogging community as a whole to identify content they deem objectionable. Have you read The Wisdom of Crowds? It's sort of like that.
Efter den megen omtale af Max Bjævermose alt for tidlige død, har forlaget skiftet mening. Figuren vil fortsat hedde Max Bjævermose.
I disse avistid.dk tider (røvsyg flash for enden af linket) var det måske instruktivt for den danske dagspresse at høre hvordan jeg erhvervede dette fact: Classy.dks trafik voksede i går og mængden af Google hits formidlet via søgeordene "Max Bjævermose" dominerede igen efter en uges stilstand. Jeg lavede derfor selv denne søgning. I søgeresultaterne højt oppe, også foran classy.dk, dukkede wikipedias Max Bjævermose opslag op, og den havde nyheden, uden nogen kildeangivelse, dog. Selv om wikipedia-forandringen givetvis er forårsaget af en online nyhed på et dansk avis-site er historien instruktiv. Aviserne går glip af fantastisk meget ved deres adfærd på nettet.
Jeg er blevet bebrejdet, efter min fejring af sellerien, at jeg havde droppet de andre gode vintergrøntsager. Jeg vil da gerne gå med til at hvis sellerien er Bob Dylan, så er jordskokkerne Neil Young og rosenkålen Rolling Stones. Med porren har jeg det dog ligesom jeg har det med Elton John: Jeg kan huske alt for mange dårlige hits fra 80erne.
So Google is already a kind of information grid for most people. Now it appears they are also going to be a VPN grid. I'm not sure I get it - unless Google simply has decided that the best way to own a million servers is to just use them as one humongous compute capacity for whatever opportunity comes along.
Question 2: Did Google just deploy the world's largest onion router? What will people know about me if I connect via Google VPN?
AP rapporterer at Mærsk introducerer en trådløs sender på alle containere for at forbedre trackingen af varer rundt på kloden.
Det er ikke fordi jeg ikke kan sætte mig ind i at det er et kæmpeprojekt at sætte op, men jeg undrer mig oprigtigt over at det ikke er sket før. Containere er dyre at lave og at miste, så man skulle tro virkelig tæt tracking af den enkelte container ville have været en prioritet for lang, lang tid siden. Og teknologierne der skal i spil er jo ikke nye mere.
Jeg er ikke meget for at anbefale en norsk weblogger, men Unge Anemiske Menn Med Automatvåpen er sej nok: En hel blog som kun består af humanistiske diss af - alt mellem himmel og jord. Emnefeltet er en god del mere universitært end f.eks. Niarn, men stilen er i top:
4) Nevn fem bøker som har betydd mye for deg og som du har lest mer enn tre ganger:(fra litterær selvangivelse)a) Jeg Savner Deg, Jeg Savner Deg - Peter Pohl & Kinna Gieth
Då eg leste den ble jeg forelsket
Fint, men kjipt. Eg var som i fengsel
For hon som var mål for min lengsel
Var av den typen du aldri ser
Du skjønner hon var en romankarakter
Jeg er glad for at kunne meddele at knoldsellerisæsonen i dag er skudt i gang her i Classy's køkken - kun en meter fra de bits du læser nu.
Selleriknolden er, udover septembers himmel, der er så blå, det fineste ved efteråret, og fejrede køkkenet ikke stifterjubilæum i november var selleri det eneste fede ved den måned.
Jeg længes efter min selleri med samme intense forventning som engelsk landadel længes efter rævejagten.
Efter de sidste 3-4 kedelige måneder med dyre jordbær, tomater der faktisk er røde og salat er det en fornøjelse igen at stå at vaske en gigantisk møgbeskidt rodfrugt til 8kr/kg.
Alt lykkes med selleri. Skær den op. Steg den. Spis noget til. Drømmemåltid.
Det bedste er næsten at der er så mange der hader selleri. Det er simpelthen ikke spændende for ISO at tage 3 gange så meget for den som de burde - og gør med alle de andre grøntsager. Og ligemeget hvor sent du handler er der altid en selleri tilbage.
Og en er altid nok. En selleri varer i dagevis. Og den holder til det. Den er uopslidelig.
Der findes ikke et køkkenredskab der ikke kan behandle en selleri. Den kan
blendes, skæres,
skrælles, rives,
koges, steges,
bages og moses.
Og i efterårets våde kulde er den ubestikkelig - spises altid varm og varmer altid ekstra på grund af den stærke smag.
It's not just AJAX library snippets in ASP.NET, now Microsoft is also including an MPI library with a BSD license with their compute server product. Rampant communism! This software not only has a communist license but turns entire armies of machines into hard working slaves!
(lest we forget: There's also the use of Lucene.NET in Lookout - but that was more of an accident)
(oh, and FTP - BSD licenses all - so nothing sinister going on, just a nice counterpoint to the insane rhetoric against open source)
Det tog lidt tid, og folk har vel næppe råbt i munden på hinanden, men alligevel er der da en 5-6 stykker der har meldt sig på banen til et hackathon. Og så er jeg ikke engang begyndt at plage mine kolleger endnu. Jeg forestiller mig stadigvæk at der går omkring en måned eller så før arrangementet løber af stablen - og inden da skal vi lige have samlet tropperne omkring et enkelt sprog eller to og et lidt mere fokuseret projekt.
Til gengæld har Ascio (altså min arbejdsplads) lovet at sponsere begivenheden, så vi har lokaler (med havneudsigt), WiFi, en udviklingsserver og måske endda en pizza og et par øl. Og for en god ordens skyld kan vi lige gentage: Vi laver noget open source ikke noget nogen, ej heller Ascio, skal tjene penge på.
Jeg sætter en wiki eller noget i den stil op i løbet af ugen, sådan at vi kan tale sammen om det er Python eller Ruby og hvor vi skal hen sådan rent applikationsmæssigt. Jeg har et par gamle pet projects jeg virkelig gerne ville have eksisterede og det er der sikkert andre der har også.
[UPDATE: Jeg glemte at sige: Du kan stadig nå at være med. Læg en kommentar og join in]
Stakkels idrætsstuderende - i forvejen trækkes de med et ry om ikke at være så kloge; de løber jo bare rundt og spiller fodbold. Og nu har de så fået papir på det.
Andy Hertzfeld, one of the original heroes of the Apple Macintosh team, was the first interviewee on Robert Cringely's NerdTV. The most striking thing about it is what a nice person Hertzfeld seems to be. No ego, lots of insight, lots of passion. No aggresion. It helps that Cringely and Hertzfeld really click.
(here's a transcript, but you'll miss the fun of listening to Hertzfeld)
The new Office 12 interface will be something completely else. What this means of course is that organizations will have to expend huge amounts on training users to the new interface. Why not spend that money training them to use open software like OpenOffice instead? Note to office integration vendors: Do you think your existing Office integration will work seamlessly with a completely renewed office interface? No?
It's nice to see Microsoft embracing the enormous speedup in productivity inherent in code sharing and open source. That's what one thinks as Microsoft's Atlas framework for AJAX web development, while still unfinished, is already borrowing idiom and maybe even code from the already established open source solutions out there. Can't wait for the patent applications to start flowing from this "investment in innovation".
The license for the demo applications for Atlas carries a good clause that should be added to all open source licenses pronto:
(C) If you begin patent litigation against Microsoft over patents that you think may apply to the software (including a cross-claim or counterclaim in a lawsuit), your license to the software ends automatically.
Den nye Junior Senior plade lyder som en mellemting mellem B52s og Michael Jackson fra dengang hans næse stadigvæk var stor. Det er superfunky lavet, hurtigt overstået, og en lille smule ærgeligt hvis man nu syntes at trash-pop sounden fra debutpladen var helt unik og en fantastisk glædelig forandring i et ellers kedeligt poplandskab. Sangene lyder stadig allesammen som sådan nogen eksplosive breaks der drøner ud fra scenekanten, og det er absolut kompetent og stadig overraskende velskrevet, men jeg kunne bedre lide stilen pakket i rockguitar. Desuden har pladen, såvidt jeg kan høre, fået en virkelig intens tur gennem en kompressor. Lyden er så punchy så man får decideret ondt i ørerne.
DR2s forsøg ud i "late night talk show"-genren, Clement Direkte er en lidelse at se på. Programmets store problem er også dets store satsning - personen Clement Kjersgaard.
For det første ligner han i rollen som talkshow-vært en mellemting mellem en James Bond skurk og Mick Jagger - eller måske snarere en slags Spitting Image parodi på Mick Jagger som Bond-skurk.
For det andet kan han ikke bære formatet. Han slapper ikke af foran kameraet og det er næsten ubærligt at se hans anspændte anstrengelser på at fylde billedet. Værst er introsekvensen, der ligesom resten af showet er direkte skrevet af efter den amerikanske TV formel for den slags shows. Clement kommer ind til det jublende publikum i studiet og fortæller et par vitser om tidens begivenheder. Problem: Clement Kjersgaard er overhovedet ikke morsom. Slet, slet, slet, slet ikke. Resultatet er ligeså uhyggeligt at se på som en henrettelse tilsat dåselatter.
Det bliver ikke bedre af at programmet kalder sig "grænseoverskridende" selv om vi har med et format at gøre der ikke har forandret sig siden Johnny Carson satte sig tilrette i "The Tonight Show" i 1962, og som da også har været forsøgt på dansk TV utallige gange med meget blandet succes. Den kritiske fernis, med politiske interviews blandet ind i de underholdende, kan næppe heller kaldes en nyhed.
En bekendt Morten viste mig et fragment af en tegneserie.
Claus: glæder mig til at se mere
kan godt lide papirformatet
(og tuschstilen)
Morten: ja, det næste bliver at tilføje bare lidt mere mening
Claus: vent med det til du er sikker på du har en....
Morten: ja.. det er som videofilmene.. når først man prøver at få en mening frem, kollapser det
Claus: sådan er forholdet mellem meninger og virkeligheden
det er det sproget gør for os
kollapser verden
(dialektisk del af en serie - og jeg lover det er en rigtig samtale og ikke det outtake fra Sofies Verden det ligner)
(fortsat fra første afsnit)
Det var blevet tid til mødet mellem Bingo og Pudderkvast...men hverken
Bingo
eller
Pudderkvast
virkede særlig aggresive.
Måske skulle I ikke egentlig slås. Kan I ikke bare sådan fortælle os hvordan I havde tænkt jer at tæske førerhunden?
"Jeg havde tænkt mig at gemme mig bag ved Trofast derovre..."
Trofast var en gammel mølædt St. Bernhardshund, en tidligere førerhund, der altid lå og solede sig ovre ved madskålen. Han havde ikke haft kræfter til at slås i årevis.
"...og så vil jeg logre med halen og bjæffe meget højt, så alle tror at Trofast er vred. Da jeg var lille var vi allesammen meget bange for gamle Trofast..."
Pudderkvast afbrød ham, "Jeg havde egentlig ikke rigtig tænkt mig at slås med førerhunden...
...han er jo rigtig dejligt stor... og meget lækker...
...og han skaffer mad på bordet."
Flokhundene kiggede rådvilde på Pudderkvast. Havde de regnet helt forkert?
Når først han ser mig og får sniffet mig lidt i enden, så bliver han blid som et lam.
Bingo rødmede. Han havde selv drømt om Pudderkvasts velduftende numse.
Også flokhundene forstod pludselig Pudderkvasts numsetrick. Sådan var der aldrig nogen der havde klaret førerhunden før. Det var ikke ideelt, men det kunne virke. Ihvertfald virkede det på dem.
"Vi tror mere på numsetricket end en trojansk St. Bernhardshund!", jublede flokhundene. "Pudderkvast vinder!"
(fortsættes)
I afsnit 3: Numsetricket.
Det her kanon-pis fra Brian Mikkelsen begynder
Super salesmanship på QXL:
(det var Just der fandt den)
Radio Byrne is running a Bob Dylan special in honour of the upcoming Scorsese documentary and the 9th volume of the bootleg series. I never thought of David Byrne as a Dylanite, but I guess that just silly of me really, since clearly Byrne appreciates folksy musical traditionalism of many kinds, and Dylan is nothing if not a traditionalist.
[UPDATE, 30 minutes later - I'm always floored by Dylan's brilliance. Won't be able to sleep tonight.]
Jeg var med venner til Poetryslam - slam skal udtales på engelsk og ikke på dansk.
Vi ankom lige efter pausen, og arrangementet gik igang på bedste måde, ved at Sinatras poetry-slam diss blev læst højt fra scenen af en mand i en tvivlsom kombination af slips og hawaiiskjorte. Det var vistnok ham der hedder Jacob Hallgren, ihvertfald passede fodtøjet.
Arrangementet var domineret af en indspist, tvangsmæssig positivitet som havde udslukket enhver form for kritisk sans. Pånær tilråb fra siden, "Bonkammerateri!", "I ligger i ske!!", var det venner af værterne der fik alt bifald. Aftenens eneste bud på egentlig egen kreativitet, Gorm Skytte (måske også en ven) med en enkel, men i et mindste morsom, tekst med dyremotiv, faldt tidligt for øksen. Istedet gik sejren til Thorkild (?) som kendte alle de andre og som gjorde det hele rigtigt: Først suckede han intenst op til den udenlandske stjernegæst David Hill med en tåkrummende ringe engelsk, pubertær tekst om "Generation M" (yes, den handlede, her 20-25 fucking år efter det holdt op med at være interessant, gudhjælpemig blandt andet om MTV). Af uransagelige årsager udløste den høje point, og Thorkild kvitterede ved i finalen at sucke up til det stærkt besatte kvindelige publikum med et blidt smil og nogen søde ord om kærlighed. Dem havde han ovenikøbet brugt til at vinde før. Det var altså som om Sverige stillede igen til Melodi Grand Prix med Waterloo eller måske snarere Digiloo Digiley*.
Gensynet var åbenbart mere end dommerne kunne bære. De kvitterede med helt ufortjente maximumpoint.
Kulturelt var der altså ikke meget at hente. Den hårde politiske stil man ved amerikanske poetryslammere dyrker var fraværende og istedet var poesibøgerne i centrum.
Nok om det - der var ikke noget jeg hørte, der får mig til ikke at arbejde på at deltage i Copenhagen Open om 14 dage; vi får se om der er en ledig plads. Watch this space.
* [UPDATE: Først nu indser jeg at det er Otto Brandenburg og "To lys på et bord" vi skal have fat i: Teksten var nemlig en opdatering af Brandenburgs grand prix 2'er til den digitale tidsalder, således at tallene 2,3,4,5,6 var erstattet med potenser af 2.]
TiVO's now delete programs someone for some reason don't want you to have. Expect embarrasing news footage of politicians favoured by TV networks to suddenly disappear even though you stored them for posterity.
In other news, Websense, one of the many companies exploiting the mandatory categorizes boring thoroughly unexplicit weblogs as 'sex'.
These stories are examples of the exact same thing: Once you start limiting free speech and once you start censoring under any disguise, you're censoring and limiting free speech. Period. Your intentions do not matter. Semantic drift will make them meaningless soon anyway. Someone will come up with some language that 'justifies' what ever it is they are trying to justify.
Google blog search. What took them so long?
It's got subscriptions, here's a tag search. I'm missing a functional "Link cosmos" though. You can check for backlinks obviously, but with the intense self linkage inherent in blogging results are useless.
Also: Only 8 blogposts link to the technorati tag 'hacks'? Somehow I doubt that.
Når man ikke kan tegne, så er det sørme godt man har clipart! Frisk fra Sinatras bizarre drømmeverden er her min første hundetegneserie:
Der havde igen været slagsmål i hundegården. Den nye førerhund havde lige tæsket den gamle, hårde hund. Nu var der ingen tvivl om hvem der var stærkest.
"Kennedy sagde engang, at sejren har mange fædre, men at nederlaget er forældreløst. Sådan er det ikke her." sagde den hårde hund. "Det er mig, der har haft lederskabet. Jeg har gjort det, så godt jeg kunne, men resultatet er langt fra godt nok, og det påtager jeg mig ansvaret for. Jeg vil overveje, hvad der nu skal ske. Det har stået mig klart fra begyndelsen, at det var denne ene gang, at jeg skulle forsøge at blive førerhund" fortsatte han.
Der blev helt stille.
"Faktisk er jeg slet ikke så hård som i tror", fortsatte han, men de andre hunde var holdt op med at høre efter.
De fleste regnede med at posthunden gerne ville slås med førerhunden nu, men posthunden betakkede sig. Den havde lige fundet et godt ben ude på landet og ville ikke tilbage i hundegården.
"Jeg vil slås!" bjæffede istedet den lille bingo-beagle...
"Det går da aldrig godt", tænkte de andre. Er der ikke nogen ellers...
"Jeg vil da også godt slås, altså bare lidt, ikke" lød det pludselig ude fra siden. Det var den lille pudderkvast der var kommet ind fra højre sidste år. Pudderkvast var den eneste hund i gården der havde stamtavle.
"Hun er jo slet ikke herreløs! Hun er en avlshund med stamtavle!" klagede Bingo. "Hvad ved hun om at slås!". "Jeg har set den hårde hund slås masser af gange. Jeg ved nok hvordan man gør", Beaglen tjattede lidt med poterne for at sætte vægt bag ordene.
Bingos skyggeboksning var ikke så imponerende. Istedet vendte opmærksomheden sig mod pudderkvast. "Vi kunne næsten være søstre!" jublede den lille skødehund Pølse. "Måske kan vi sammen tæske den lede førerhund".
Og de lignede faktisk hinanden.
"Men det er jo kun mig der har set en slåskamp", plagede Bingo. "Må jeg ikke nok"...
Det er rigtigt nok tænkte flokhundene. "Men vi laver bare en slåskamp, mellem jer", sagde de andre. Så finder vi ud af hvem af jer der kan slås med førehunden bagefter.
(fortsættes)
I afsnit 2: Slåskampen mellem Bingo og Pudderkvast.
[UPDATE: Så er der hundetegneserie!]
Altså, jeg havde jo haft den der alvorlige samtale med Stabel i 3. g, hvor jeg havde ymtet noget om at læse matematik. Han så ikke ret overbevisende ud, og jeg må desværre nok give ham ret. Det var alt for svært for mig efter et liv på højskole, hvor hverdagen var gået op i vævning, musik og sang, volleyball og fest i ny og næHer er 24 skæbner, som oplevet af 3 Y, årgang 1976. Ja, 3. Y'ere - nettet er et stort folkebibliotek og det er nemt at finde alle bøgerne.
Det mest interessante ved weekendens "Test Nationen" på TV2 var programmets indbyggede svaghed: Man kan ikke stå på nationalt TV i Danmark og sige hvad folks intelligenskvotient er, for hvad nu hvis de er dumme? Man kan ikke engang sige nogen af kvotienterne, for så har man jo implicit sagt om dem man ikke sagde at de nok ikke var så flotte. Det er nær-fatalt at lave et program om intelligensmåling og så være nødt til kun at tale rundt om emnet. Som stråmand for de individuelle intelligenskvotienter havde man i stedet nogen faggrupper, men dygtig eller ej; i en intelligenstest kan man det man nu kan på egen hånd. Helt skævt, sådan rent fortællemæssigt, går det når en af faggrupperne er "kendte". Den eneste grund til at have kendte ansigter i studiet er da at fodre vores nysgerrighed om dem, og når man ikke engang må gøre det så er der jo ikke meget program tilbage.
De skulle have lavet en "Hvor god er du til fodbold" i stedet. Det er OK at være dårlig til fodbold (altså når man bliver voksen; i skolen stank det ret meget).
Satans osse. Her gik jeg og pønsede på hvordan jeg kunne forbedre og promote Fucking Lorte DSB, og så bliver man overhalet på alle måder af Jens Blendstrup, som med stor effekt raser og råber om De Sendrægtige Banemænd. Man kan høre ham gøre det i Alfabet i P1(her er et eksperimentelt dyblink (kræver Windows Media Player) - ellers skal du ca 47 minutter og 30 sekunder ind i udsendelsen).
De er besværlige at finde, men når man er heldig at de lige ligger på ruten så er der bare ikke noget der slår den lille butik med den gode betjening og det rigtige (ikke det samme som det store) udvalg. Således er jeg idag (det er stadig torsdag) blevet fantastisk godt behandlet efter tur i boghandlen på Islands Brygge (der med glæde sender kunder videre til andre lokale butikker, hvis oddsene er bedre for at de har det ønskede), Rille Dille (der gav spontan og uopfordret rabat i sympati med mit pladeindkøb) og Bobby's Boardshop, (hvor det endelig lykkedes at finde nogen rimelige ruskindsgummisko (hvor var jeg henne uden skaterne, de store mærker laver kun lamt kunststof)).
En lille butik der fuldstændig har kasseret sin charme er den Guf der lå i Pisserenden, som nu ligger i Vestergade. Det føles som et stormagasin nu, hvor det før var en god lille pladehule.
Historien har været i de landsdækkende aviser, men på grund af deres web-mæssige cluelessness er det classy.dk der ligger øverst i denne søgning. De store medier i Danmark har alle valgt at undlade at publicere store dele af deres stof på nettet eller frabedt sig inklusion i søgemaskiner. De har ganske enkelt ikke forstået det nye medie endnu med alt deres vrøvl om dybe links.
Det er ufatteligt at aviserne lader hele dette marked ligge åbent til konkurrenter, andre former for nyhedsmedier, der ikke er belastet af at skulle beskytte en for nyhederne helt irrelevant papirdistributionsforretning.
I've been adding an about page to the Kitchen. Instead of adding some personal stuff I decided to let the weblog speak for itself in the form of a word frequency list. The rarest words are more significant so they go first.
A free bonus from this is that the word list contains tons of found poetry. Just found this one:
Mena excuses jovist creates rimelig humanitarian eftertanke Lives!
localization networking king?
Stamp reduces volume difficulties
ten external song bloggers producing convergence violation
Dagens kronik i Berlingeren er af Søren Pind, og helt som forventet er det valgflæsk af ringeste kvalitet. Ikke alene er det stadig det dumme og overflødige "three strikes and you're out" slogan Pind slår på, men den politiske kommunikation i kronikken er så konstrueret at man tager sig til hovedet.
På overfladen handler kronikken om indvandring, men man kommer ikke mange ord ind før det er klart at det er Ritt Bjerregaard, og ikke indvandrerne, der skal dunkes oven i hovedet. Pind prøver på at hænge socialdemokratiets tabersag nr 1 om halsen på Ritt ved at binde hende personligt til en række initiativer fra hendes tid i Folketinget. Det havde Pind ikke behøvet at uddybe. Den strategi kunne vi lugte allerede da han fremlagde sit forslag første gang.
Da først hovedmålet er nået går Pind igang med et par sekundære mål. Vi får et afsnit om forholdene i "hans" forvaltning (altså "Det er mig der er københavner"), et møde med manden på gaden (en rigtig indvandrer ovenikøbet), lidt voldspakke ("mere politi på gaden!") før Pind lige minder os om det væsentlige ("Ritt Bjerregaard er en idiot"). I anden runde i form af et usmageligt personligt angreb. Nu er problemet nemlig at Ritt Bjerregaard ikke har nogen børn, mens Pind er en stolt familiefar, og "den slags" kan jo ikke lave skolepolitik. Pind er virkelig inde at skrabe bunden her.
Fredskoret har kontaktemailen friheden@sol.dk.
Kan det blive federe: Fred. Frihed. Sol.
The "we suckr at speling" meme instigated by the launch of Flickr has gone seriously mainstream with the Motorola ROKR. This is Apple and Motorola - mainstream retailers - adopting a very geeky meme. Some might argue that Yahoo's purchase of Flickr was the true watershed moment, but I think actual physical producst for non-geeks is adoption at another level. It seems that the geek will inherit the earth.
(oh, and the iPod Nano looks and sounds like a spoof. I had to double check that this was really a URL to an apple website and that it's not April 1st)
[Update: Techdirt seems to have the good take on the truly ugly iPhone though: iTunes Phone As iLame As iExpected:
Motorola may have licensed the iTunes brand, but Apple's cool didn't come with it.
Nej, det er ikke en kommentar til Farumsagen - men derimod Tintin der skal nyoversættes. I den anledning vil Max Bjævermose skifte navn til Konstantin Strøm. Jeg ved godt det er vanens magt, men det er jo slet ikke ligeså sjovt et navn. Jeg aner en ny "Georg Nysgerrig" skandale.
[UPDATE: Denne post er blevet Googles top link for søgningen "Max Bjævermose" og bekymrede Tintin- og Bjævermose-fans strømmer til for at finde ud af hvad de kan gøre for at holde Max i live. Til en begyndelse kan I sige jeres mening. Hvis I blogger, så brug tagget MaxBjævermose på del.icio.us eller Technorati. Alternativt så læg endelig en kommentar her, så skal jeg nok samle sammen.]
[UPDATE II: Politiken forfølger sagen. Her er en uddybning (er miséren faktisk Jørgen Sonnergaards skyld?). Her kan man stemme på Max Bjævermose.]
[UPDATE III: Omtale af Bjævermose-affæren i Seriejournalen, Jyllands-Posten og DR Kultur.]
[UPDATE IV: Bjævermose er reddet.]
So, everybody's up on the Kanye West incident, a TV ad lib wherein West says that George Bush doesn't care about black people - with reference to the delayed help (and presidential appearance) to the Katrina disaster area.
At least now we know who his mother cares about: Barbara Bush is on tape saying that since most of the evacuees were underprivileged anyway, being a hurricane evacuee without a home, having suffered several days without food or water, possibly missing some of your relatives, sitting in a gigantic shelter with other people also deprived of everything, is actually a good deal.
And so many of the people in the arena here, you know, were underprivileged anyway so this (she chuckled)--this is working very well for them.
Og skal vi lige runde Søren Pinds svinagtige lancering af "Three strikes and you're out" ideen som tilfældigt brandmateriale i kampen for få blus på kommunalvalgskedlen: Føj for pokker, Pind. Tænk at lyde som en ren levebrødspolitiker i så ung en alder.
Herboende udenlandske statsborgere udvises allerede i dag i tilfælde af grov kriminalitet. At puste sig op på at det ovenikøbet skal foregå efter et indlånt amerikansk dummepeter slogan - og så til et kommunevalg, hvor emnet slet ikke er til debat fordi der jo ikke skal lovgives i borgerrepræsentationen - det er langt, langt under lavmålet. Her taler Pind virkelig til det aller laveste i folkesjælen.
I resten af valgkampen er det Pind og ikke Ritt Bjerregaard der bærer førertrøjen i konkurrencen "Afdanket politiker med TV-tække og fallerede folketingsambitioner - 2005". I det rigtige valg kan man kun håbe at han taber med et brag.
Jon Udell posts about an experiment in cookie development, pitching cookie emulations of three common work paradigms in software against each other. The the glee of commercial software types, the traditional managed approach won. This is entirely unsurprising, but not for any of the reasons Udell gives.
From the description given, it's unclear whether staffing was the same on all projects, but even if it were there's no surprise in that the managed team came out ahead. What they were doing was delivering one take on one product - no second generation to consider, no bugs to fix. I don't know of any argument why this would be faster with open source.
Secondly, all the succesful open source projects have a 'star manager' (in the parlance of Udells post). Linux has Linus, Python has Guido, Perl has Larry, Firefox has Goodger and Ross. The list goes on. It's unclear whether this was the case for the cookie project, but if not I can't think of any good reason why open source by committee would be any better than any other software designed by committee. I am reminded of Jimbo Wales' statement about Wikipedia at Reboot: It doesn't work because it's a reputation system, but because it's a reputation culture. There's always someone there to command natural respect.
The reasons given, while obviously not without merit for the case of Linux (there was plenty of inspiration around) just fail completely for other categories of software. Apache was a semi-early entry in its category and was based on the equally open NCSA HTTP daemon. Not first, but still quite early. Python/Perl/Ruby had no obvious predecessors. In short, the reasoning that open source can't lead but only follow seems entirely bogus, based on examples defined by succesful commercial software. Obviously in these cases, open source can't win.
Leonard Cohen har ikke flere penge. Man skulle ellers tro han havde sparet op gennem alle de år i klosteret.
Et glimrende software design princip der udmærker sig ved at være flertydigt, men alligevel at være rigtigt i alle betydninger.
(Smlgn. Ikke døden.)
Sej liste over de kendte servere på nettet i 1981. Der var kun 213.
Oplysningen forneden om fortælling som kampsport skal forstås i denne sammenhæng:
Hvis man er uddannet i de eksakte fag så genkender man givetvis den middagsselskabsoplevelse at ens borddame på et tidspunkt udtrykker den idé at når nu faget er 'eksakt' så må det være noget i retning af en slags højere maskinarbejde. Man bakser med at samle logiske dippedutter, noget vi alle kan være enige om nok er kedeligt i længden.
Jeg har stødt på en lignende idé på første år på matematikstudiet. En medstuderende spurgte, med undren i stemmen, "Hvad laver en matematiker egentlig?". Desperat, og ikke særlig imødekommende foreslog forelæseren, "Matematik!" som svar, men spørgeren havde slet ingen forestilling om hvad det kunne betyde. Ingen fornemmelse af at matematikken til stadighed skal opdages - at den ikke er færdig.
Jeg tror spørgeren opfattede de ting han havde lært som en slags faktuel botanik og matematikeren som en samler med en interesse for nogen bestemte grimme og farveløse blomster. I virkeligheden har matematikere det på samme måde som borddamen med de allerede vundne indsigter. Istedet bruger man som matematiker al sin energi på at opdage, foreslå og forklare nye præcise erkendelser.
At lave matematik er at gennemleve en fortælling. Den matematiske oplevelse har den samme historiestruktur som det klassiske eventyr. Man sætter af fra kendt territorium, bevæger sig ud og op i et ukendt terræn og møder ukendte, uanede farer. Man kæmper på liv og død. Bogstavelig talt. Man ved at der er problemer man vil knække halsen på, problemer der kan vinde over selv den dygtigste. Jo mere alvorlig kampen er jo større er tilfredsstillelsen ved sejren, og ganske som i eventyret så afsluttes rejsen ved at man kommer hjem til velkendt territorium. Til en forståelig og tryg verden som opfører sig på en måde man kan overskue.
Det er et klassisk eventyr. En dannelsesrejse. Hver gang.
Det interessante og nye ved matematik, og ved andre symbolske arbejdsformer, er at der ikke er nogen forskel på den legende fortælling og den farlige virkelighed. Fortællingen ER virkeligheden. I den forstand er der ingen tvivl om at vi lever i storytellerens tidsalder. Det handler ikke om at vi alle skal arbejde med TV, men om at arbejdsformen for symbolarbejderen er mage til arbejdsformen for historiefortælleren - og fortælledrivet er det drive, der driver symbolarbejdet.
Lysten ved at fortælle forstås bedst ved en sammenligning til to løveungers kamp med hinanden i leg. Ungerne leger ikke bare, de øver sig på rigtige kampe, livsfarlige kampe som de skal ud i når de er blevet store. Fortælling gør det samme for os. Den udsætter os for en erfaring, som vi kan have på skrømt før vi skal møde den i virkeligheden.
Det er naturligvis nødvendigt for vores overlevelse af vi har et lystbetonet forhold til fare og udfordringer. Ligesom løveungerne.
Lækkert, et gratis software toolkit til at designe 3-dimensionelle skærmdyr. Det minder sådan lidt som en 3D version af klassikeren sodaplay.
Hvis man kan lide den dejlige lyd af Keith Richards' guitar, en ikke-manieret Mick Jagger og solide basale Jagger-Richards sange fra de gode plader mellem 1968-1981 (den sidste rimelige plade på min liste over gode Stones plader er Tattoo You, og favoritterne er Let it Bleed og Beggars Banquet) så skal man nok checke den nye plade ud (online jukebox her).
Der er meget lidt "Greatest Rock'n Roll Band on Earth"-pis og megalomani over sounden. Som sagt er lyden i den bedste betydning basal rock'n roll og Stones-like (rhythm &) blues. Og selv om Stones jo altid har været traditionalister så synes man egentlig ikke man sidder og hører nye sange planlagt til at minde en om de gode gamle.
Bedst i 30 år er nok for meget at sige, men vi er tilbage i den gode stil ihvertfald. Så får vi se om sangene er langtidsholdbare.
How am I supposed to trust this this website when it leaves out Oblique Strategies?
(If you want an oblique strategy you can get yours today right here on classy.dk)
Best post in a while from from Just: Your PC is a tamagotchi. And he's right. Who wants one of those, really?
Jeg handler ikke så meget i danske webbutikker, så jeg ved ikke om det er lovpligtigt, men idag fik jeg et brev fra shg.dk i forbindelse med en vare jeg købte for halvandet år siden. De ville bare lige oplyse at min reklamationsret snart udløber, så hvis der var en fejl på varen så var det nu jeg skulle klage.
Det er da god service, også selvom det lidt er reklame.
Er der nogen der ved om det er noget de skal, eller om man bare skal være glad for at de gør det?
Computerworld rapporterer at IT-chefer synes at nyuddannede har dårlige forudsætninger for at passe et job.
De 26 deltagende it-chefer, som er anonyme i undersøgelsen, er enige om, at de nyuddannede ofte har urealistiske forventninger til det at være på en arbejdsplads og være en del af et team.- Der skal være balance mellem virksomhedens og ens egne mål, frem for at se sig selv som et individ, der kun er styret af egne behov, lyder en anden kommentar.
Since SAS is still close to being the only airline offering wireless over the Atlantic, does this then mean that techies travelling to Europe will use Copenhagen as a hub to get the wireless?
Considering how many times I have had agonising waits at Heathrow on my way to or from North America (> 30% luggage screw up during transfer. Includes one lay over due to gale force winds) I can certainly appreciate the irony.
It is going to be
Black people loot, white people find.
Meanwhile it is particularly disconcerting in all the blog coverage to hear the venting of rage at...just about everybody. If you walk around blogland there's some kind of competition going on for best display of righteous anger. Some are angry at the news coverage. Some are angry at PayPal (for no good reason). A is angry at B for caring more about a tsunami in Asia than a hurricane at home. B is angry at A for distorting the scale of human sacrifice. C thinks the hurricane is God's punishment. D thinks the hurricane is another god's punishment. E blames it on softie democrats. F blames it on heartless republicans. Most of this rage is utterly pointless.
Oddly, I have no recollection of anything like this happening during the tsunami. Why does one natural disaster provoke a unified, no compromise display of sympathy and good spirit and another an equal sized display of unfounded distrust?
You can do a lot on the server of course, but apparently, you can even test the UI itself. Automated. Cross platform (browser + OS). Nice.
The only thing I'm left thinking is this: Wouldn't the test itself tend to work exactly when the browser is well behaved and therefore provide to many positive test results?
Bortforklaringer er der mange af, men det her er sgu da for meget mand. TeleDanmarks berømte kobbermonopol er næsten en skandale, hvis ikke det faktisk er det.
Man burde gennemføre en tvungen opsplitning af TDC til et teleselskab og et infrastruktur firma, KobberDanmark A/S, der arbejder i konkurrence med andre forsyningselskaber såsom elselskaberne.
Vel er VM husene seje og det samme er frøsiloen og den nye DR koncertsal og mange andre ting der bygges i København - men Malmø er løbet med guldet i konkurrencen om det cooleste nye kvarter i det store transnationale Oresound Metropolitan Area, med vartegnet Turning Torso og kvarteret nedenfor den usandsynlige bygning.
Der er en artikel på Guardian online om kvarteret.
Too many of us seem to believe that specializing in something simply means you don't know about other things. I could, for example, call my mother a Windows specialist, because she has never used Linux or OS X. Or, I could say that my relatives out in the countryside in Arkansas are country music specialists, because they've never heard anything else.From the chapter Be a Specialist from this book. (And for the hardcore geeks it's important to know that there's another chapter titled Be a Generalist).
Just as I was prototyping my own web framework (frameworks are like CMS's everybody wants their own) making webprogramming simpler for personal projects, I hear I have to investigate Catalyst as an attempt at this. Let's hope it installs better than Maypole did* (never got that to run on Windows) and that it can gain some momentum.
Sofar I'm liking it - template engine is the Template Toolkit, model uses Class::DBI - just what I was considering up front.
I was going to call mine pails, as a joke and to indicate a tool to pump water off the sinking ship that is perl. Between Python, Ruby and PHP there's a lot of competition in the scripted world.
* [UPDATE: It did. Straight off CPAN, requiring no crazy modules. No default usable cgi script for use under mod_perl2 though]
There's an auction off to have your name appear in the next novel of one of these bestselling authors...
He didn’t bother to tell me what it does, and remember, I only really started looking at Ruby last week, but it’s obvious
A parable: I recently returned from vacationing in Italy. I don't speak a word of Italian, but I was pretty much able to read all the signs (All 10$ words come from latin. I like 10$ words). I still don't speak a word of Italian.
Tim Bray's example reminds a little of this. I know and use a multitude of languages and I realize ruby isn't far from some of them. The example Bray quotes is really easy to make out. But it's almost as if the proximity of ruby to e.g. perl is working against me, for much the same reason I never bothered to learn proper Swedish.
New Orleans ain't so pretty right now:
Even as stopping the looting became a top priority, Tenet HealthCare Corp. asked authorities late Wednesday to help evacuate a fully functioning hospital in Gretna after a supply truck carrying food, water and medical supplies was held up at gunpoint.