February 11, 2004
Bagels - nu på dansk!

En trofast læser, som har bedt om kun at optræde her anonymt, har taget Classy.dk's drømme om bagels til sig og "fordansket og forenklet" den bagelopskrift vi optrykte fornyligt her på classy.dk. Dvs instruktionerne nu følger dansk normalstandard for detaljer og sværhedsgrad samt at ingredienserne er versioneret til varer der kan fås i et dansk supermarked. Here goes:

Ca. 10 stk.

2,5 dl. lunkent vand
1,5 spiseskefuld kartoffelmel
25 g gær
1 æg
3 spiseskefulde olie (vindruekerne- eller en anden neutral olie)
1 spiseskefuld sirup
2 spiseskefulde sukker
1,5 teskefuld salt
450 g hvedemel

2-3 liter vand
2-3 store spiseskefulde honning

sesamfrø eller birkes

Udrør gær og kartoffelmel i det lunkne vand.
Pisk ægget sammen og tilsæt dejen en spiseskefuld af det.
Gem resten til at pensle med senere.
Tilsæt olie, sirup, sukker og salt.
Tilsæt melet lidt efter lidt, det er ikke sikkert det hele skal bruges.
Ælt dejen grundigt, men sørg for, at den ikke blive for fast.
Stil den til hævning under et fugtigt klæde i 1 - 1½ time.
Slå dejen ned, ælt den let og del den i ti stykker.
Form stykkerne til bagels, enten ved at trille dem til pølser, der samles i ringe eller ved at lave en bolle, der trykkes flad, hvorefter der laves et hul i midten.
Tænd for ovnen på 225 C.
Varm vand og honning op til det koger. Brug en stor gryde.
Efterhæv imens brødene i 10-15 minutter.
Kom brødene i vandet lidt efter lidt, de må kun ligge i et lag.
Kog dem et minut, vend dem og kog dem derefter et minut til. Brug en hulske eller lignende.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg og drys eventuelt med sesamfrø eller birkes.
Bag i 15-20 minutter og afkøl dem på en rist.

Posted by Claus at February 11, 2004 01:37 AM | TrackBack (0)