September 30, 2009
Demodag - nu med temasang

Demo dag - hvor vi bygger det selv
Viser det frem, ikke snakket ihjel
Demo dag, du viser lige ved du vil
Det det en demo dag er til
at vise os at du har skill

Demo dag, hvis du brænder for noget
brænd det dog her, der går ikk' ild i bordet, men hvis nu
at det sker, har vi selv sat ild til meget mere før
så slap af, her' der ikke nogen der dør

Lyder sådan her. Ser sådan her ud.


Actionitems


  • Demo meet-up hver 14. dag. Uforpligtende inspirationsaften på en kaffebar et sted, hvor man kan være nogen stykker. Har du et forslag til et sted? Første gang onsdag d. 14/10.

  • Har du lyst til at være vært til næste demo-aften, eller kender du nogen der vil? En studenterbar, et auditorium, en kantine, et mødelokale - et sted hvor man kan være 20-30 gæster fra 20-22.30, gerne med lokal demoentusiasme, og helst et sted det er OK at vi drikker en øl og en vand.

  • NÆSTE DEMODAG Bliver hos Creuna 1/12 kl 20. Bedre end juleaften. Detaljer følger

  • Nyt site at hænge ud på Nemlig demodag.org

Hey, Claus - hvilke demoer var der så?

Posted by Claus at 11:24 AM
September 28, 2009
Salt. Et overblik
I er jordens salt. Men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det så saltes med?

Mattæus 5,13

olekristensen Hurtig afstemning: Præ-saltning eller post-saltning? Hvad er mest høfligt?

Kahrzdn @olekristensen ninja-tricket med krydderierne skjult i hånden

Claus @olekristensen IMO er præsaltning klart uhøfligst; grænsende til det socialbesynderlige. Det er lidt ligesom at ta' en medbragt snaps op

olekristensen @Claus Jeg er uenig. Præsaltning siger: Jeg går ud fra at du har saltet til almindelig god smag. Jeg anerkender at jeg har stort saltbehov.

olekristensen @Claus Postsaltning siger: Hold da op.. Det smager godt nok ikke godt det her. Jeg prøver med lidt salt.

mortenjust @olekristensen @claus løsningen må være at ankomme til middagen med salt i munden

Kahrzdn @mortenjust @olekristensen @Claus eller altid selv have en pose chips med som man spiser til det der bliver serveret. Byd evt de andre

Kahrzdn @olekristensen jeg tror egentlig at vi er ude i at det uhøflige er at sætte salt på bordet - det er jo en social fælde.

olekristensen @Kahrzdn Med dine chips og Claus' lommesnaps tror jeg vi er på rette spor.

ohhansen @olekristensen en fingerring m saltsten du kan slikke på undervejes? Evt diskret stikke fingeren i suppen og røre lidt rundt

Claus @olekristensen er opmærksom på post-fortolkningen, men den gælder også for præ- "de kan ikke lave mad her, jeg laver den selv!"

ohhansen @claus @olekristensen præ siger "jeg antager at I ikke kan lave mad", post siger "I kan ikke", salt på bordet: "mine venner har ikke smag"

Claus saltkonklusion: Høfligt er "lad være med at salte selv overhovedet" ; andre options er alle mildt uhøflige - undtagen v et hverdagsbord.

Claus saltkonklusion II: At salte selv er ligesom at begynde at gøre rent hos værten, fordi man er lidt skuffet over standarden der.

jpenti #saltsluddermandag

lisbjerg @Claus Man kan måske spørge efter soja eller kapers? Og hvad med peber. Samme konklusion?

rosenstand @jpenti Det hænder, vi jyder spekulerer over, hvad du sidder og inhalerer på det kontor ;-)

Claus @lisbjerg ah ja, den er god - en mere finurlig leadin så man ikke er så obvious.

Claus analyse af saltkonklusion: Hverken præ- eller postsaltning viser sig at udgøre et stabilt socialt optimum; end ikke i denne lille kreds.

jpenti @rosenstand Se hvad @olekristensen @Claus og @ohhansen sludrer om i dag. #saltsludder

tveskov Ville ikke kunne bestå Edisons salttest http://conflictzen.com/would-you-pass-edisons-salt-test/ (synes altid et lille drys salt er godt)

olekristensen @Claus Det er netop derfor jeg bragte det op. Det tyder på at salt kan bringe enhver i social forlegenhed. Imponerende.

olekristensen @tveskov Fantastisk! Jeg anede ikke Edison havde haft samme tanke. Jeg er dog stærkt uenig.

Claus @jpenti @rosenstand Det er salt-antropologi, ikke sludder

Posted by Claus at 06:17 PM
September 25, 2009
Tænk hvis alle kunstarterne fik et program ligesom Premiere

Altså en halv time en gang imellem, lavet af nogen, der har noget personligt i klemme i den kunstform - istedet for den ligegyldige ugentlige halvtime i Smagsdommerne med, stort set, forudsætningsløs samtale om ting folk dybest set er ligeglade med når de ikke er på TV.
Premiere har allerede demonstreret svaghederne i konceptet. Ideosynkrasier en masse, og stærkt varierende talent for at tale og være på skærmen, men det er ligemeget - det er stadigvæk sjovere at høre på nogen, der har noget i klemme, der ikke bare kan stille sig udenfor, når de kigger på kunst og kultur.
En halv time om ugen til bøgerne, en halv time til teatret, en halv time til kunsten og en halv time til musikken. Hver 14. dag ville også være OK. Interessen er der - hvis man kigger på salgstallene i de forskellige brancher så ligger de der på "nogle millioner om året" for hver af de her grupper.
Ja, på et tidspunkt vil man have en "smal" kunstner inde for at tale om noget meget jævnt, men populært, og ja, omvendt vil man på et tidspunkt have krimiforfatter nr 25 inde for at tale om et eller andet meget snævert; men det er fint nok. Det er helt OK at de ting så, under de omstændigheder får en dårlig anmeldelse. Det vigtige er at der er noget i klemme hos den der udtaler sig. Og ved at blande kortene lidt kan man så sørge for i hver programrække at der på et tidspunkt både er noget i klemme, og noget der siger lige netop dig noget.

Kære DR2, sæt det trygt i gang, jeg lover det bliver sjov TV.

Posted by Claus at 01:08 AM
September 15, 2009
It was the same with blogging

Valleywag has a helpful chart of the stormy relationship between progressives and Twitter. It reminds me of how blogging developed. At first it seemed to be some kind of monoculture, talking about particular things - and a lot about itself, trying to constitute the environment in the first place. And people thought that "blogger" was an identity; which of course no media can stay, if it is successful as a mass media.
Later we found out that political blogging is more like talk radio than anything else. Really good for fringes on both sides, energizing the troops - less good as an actual agora of public opinion.
Twitter also seemed to be owned by progressives; they built it after all. But of course that doesn't work with mass adoption and now the monoculture there is going the way of that of blogs.

Posted by Claus at 01:54 PM
September 12, 2009
Ting, der kan anbefales

Det er for sent at anbefale koncerten for lidt siden m. Nigel Kennedy som afløsning foran Royal Philharmonic Orchestra i Tivoli. Og kræver også sine forbehold, fordi Kennedy er lidt irriterende, men kompenserer rigeligt for det ved at lave betragte hele orkestret som kammermusikensemble han spiller levende op imod. Anmeldelserne var spredte, som man kan forvente, men jeg syntes Kennedy vandt over sin udstråling.

Der er endnu tid for dig til til gengæld at se Eugen Onegin i Operaen. Det kan virkelig anbefales, og måske især hvis du ikke ved om du er til Opera. Personinstruktion og udviklingen af det følelsesmæssige drama på scenen er i top; musikken tager nogen interessedyk, men er virkelig smuk for det meste. Instruktøren er den virkelige stjerne, forestillingen er simpelthen uhyre flot lagt an, og utrolig levende og godt fortalt. Samme mand, Peter Konwitschny, laver Elektra af Richard Strauss næste forår og jeg har købt billet, ud fra forhåbningen om at han er lige så god når han laver Strauss som når han laver Tjajkovskij.

Mandag aften kan du i det goe gamle radiohus, som nu er musikkonservatorium, høre en Beethoven strygekvartet (op. 130) (Hvordan lyder den? Tjek f.eks. her på Spotify) for en flad 50er i døren, med nogle af byens dygtigste unge musikere (indgang fra Rosenørns Allé 22) - og så er det med lysshow - simpelthen så ungt og spændende.
Der er også masser af god, billig orkestermusik i sæsonen.

Jeg har for tiden stablet årets boglæsestak i et vindue for lige at tjekke hvad det er blevet til; stakken er egentlig deprimerende lav - men dukket op på den for nyligst er "Smukke biler efter krigen" af Lars Frost og det var morsomt og godt lavet. Desværre fik læsningen mig til at Youtube lidt på det danske forfattermiljø - herunder Lars Frost - og så koncentreret en omgang striktrøjer med tynde arme skal man lede længe efter. Man skulle tro de lavede software. Sådan rent idolmæssigt, egentlig nedslående. Nabokov var polyglot verdensomrejsene sommerfugleekspert. Er det virkelig for meget at bede om? 80-er forfatterne gik da i det mindste op i deres tøj.

Funza angriber med succes dårlige omtaler af Nick Caves nye bog.

Jeff Veen forklarer dig, hvorfor du ikke skal kopiere andres ideer, men have dine egne. Ingen har ret i én iteration - og kopier forstår du ikke, det gør du med dine egne ideer.

Mortens overblik over hvad du kan bruge tilfælde tal til er virkelig godt.

Husk at du kan lave mageløse Morten Lund tweets automatisk nu.

Posted by Claus at 11:03 PM
September 11, 2009
Skal man virkelig holde døren for sådan en vrissen gammel mand?

For et par uger siden - umiddelbart efter et Deadline indslag om Henrik Jensens kulturpessimistiske nye bog "Det ordentlige menneske" følte jeg mig kaldet til følgende indlæg på Facebook

Henrik Jensens "Ordentlige Menneske"-debat er noget fis. Hvis jeg kigger mig omkring og ser på dem der er 15-20 år yngre end mig selv så er de så ordentlige at det nærmest er det, der er problemet. Jeg er grundigt træt af selvopgør forklædt som generationsportrætter. So what, hvis Henrik Jensen er skuffet over sine børn og de valg de træffer. Og altså i retrospekt over sin egen generations selvrealiseringforsyndelser.

Ja, coachingkulturen er også noget fis, og der er bias i de mennesker jeg ser, der jævnt hen er gode borgerbørn, der gerne vil gøre et godt stykke arbejde, men Henrik Jensen taler jo bare om det samfund han selv har skabt, og tørrer skylden for det af på sine efterkommere. Ikke særlig ordentligt, egentlig.

I onsdags var der så landskamp. Det gik sgu ikke så godt. I et overstrømmende øjeblik - jeg havde også været til familiefødselsdag fyldt med gensyn og dåseøl - kom jeg til følgende konklusion om landsholdet: "Hvis det var nemt at holde af dem, så var det jo ikke ægte kærlighed."

Og her er det spørgsmålet om Henrik Jensens ordentlighed melder sig på banen. For helt ærligt: Where's the love? Hvor ligger det ordentlige i at brokke sig over alle de andre; at fastholde sig selv som udenforstående kritiker; fra 70ernes marxistiske sådanne til den nu aldrende konservative ditto. Hvor er det lige næsten og kærligheden og det ordentlige er henne i den rolle?

Mit svar er: Ingen steder.

Undskyld, men lige så gerne jeg nok skal betale for Henrik Jensens plejehjem, lige så lidt vil jeg have det dårligt over at jeg ikke gider holde døren for en sur, gammel mand, der går og råber af os andre.

Posted by Claus at 12:41 PM
September 07, 2009
My favourite Android super powers

By which I mean, which awesome features do I have on my phone - and by metonymic extension - in my fingers, because of the software running on my Android phone.
Listed here in order of discovery -


  • Transparency The communication platform has ceased to be relevant. The Android does them all; IM, email, texting, Skype. I never have to reveal my state and location to counterparties and they never have to worry if I'm near communicaton mode. X

  • Geography Obvious, but secondary to transparency. Getting lost is locking yourself out of your apartment without keys. It can happen, but it takes bad luck.

  • Star power I don't use the Skymap app that much - but it's a superpower of such obvious flair that it goes high on the list.

  • Radiance My G1 works fine as a makeshift Wi-Fi access point using aNetShare. Where I am, the world is.

  • Memory Lest I forget. Recording context to camera is very powerful.

  • Sound All the music of the world is with me all the time with the Spotify app. I can play music with the piano app.

  • Knowledge Sure browsing, ordering tickets and so on is nice to have all the time. However, the mobile situation does not lend itself necessarily to actually using this super power

Posted by Claus at 11:56 PM
September 01, 2009
Demodag 2 - September 29 in Copenhagen

Feedback on the evening (in danish) here - nascent community site here

Made something that works? Then come show us at another evening of demos.

September 29 - 20:00 at Gjeddegaarden , St. Kannikestræde 10A

- thanks to Martin von Haller Grønbæk for hospitality and BvHD for refreshments.

It's time again to show us what you've made, your stuff that works. Demodag is an event for people who make things and people interested in things made by people who make things. Free and open to attend and to demo.


Sign up here. If you're demoing, you might want to leave your email with a comment on this post as well.

Recap on presentation rules


  • 7 minutes - We talk a few minutes after, while the next presenter gets ready

  • Show, don't tell - We want to see it, not the slide show about it

  • Anything goes - Hardware, Software, Woodware, Silverware - whatever works.

Out of ideas? Well, then you should take up The Demo Challenge

"It improves with age"

- make something that somehow fits that description. You're welcome to demo stuff that does not really match the challenge. Think of it as inspiration, not a constraint.


Can you give me some background?

- if you understand Danish I can, last session was covered in the weekly Tech Radio Show on DR, Harddisken - archived here. Call for participation of the first event was here.

What's the hash tag?

The official hash tag is #demodag

Can I win anything?

Fame and glory, obviously - there will be symbolic awards for hacking as well.

Posted by Claus at 10:48 AM