Det ser ud som om DKHostmaster får kniven til fordel for dotDK. Såvidt jeg forstår betyder det bedre teknik (via Afilias), og billigere drift - til gengåld forsvinder dkhostmaster "halvregistrar"-model, så man kun er kunde et sted.
(ja, jeg overvejede "Kølle til Kølle" som overskrift, men censuren slap den ikke igennem)
- accidental, in my Flickr contacts stream.
A Reboot highlight for me was to be introduced to this paper on the improbable meeting between french philosophy and urban warfare.
The prototype of this live-action 3D display looks very fifties televisiony and therefore extra much like science fiction.
Bonus: This however is still science fiction. Love the casual, "we're not even talking about it"-tone.
When the iPhone came out someone said something to the effect that "Oh my god, this really is the shiny, visual, enigmatic do all device they have in science ficton movies". It's impossible to not feel the same sensation when you look at the All Things D footage of Dean Kamen's the armless testsubject and his new Terminator-arm.
The arm scares the shit out of me, but in the best possible way.
Hvis man gerne vil have en blødfri Reboot, så kan man prøve med Økonomi, åben hardware, test, Dorkbot, Open Social og Arduino
En teknofri Reboot går omvendt uden om dem her.
Howard Rheingold, fordi jeg har læst Tools for Thought for laaang tid siden. David Isenberg fordi han har skrevet The Rise of the Stupid Network, Molly Steenson fordi det ikke handler om software, Dorkbot - mindst som gæst, fordi det er der. Ren time-slicing Session 7 dag 1 - for svært at vælge. Forbi med en idé til Guy Dickinsons hvad nu hvis time. Representin' til matematiktimen og - undskyld DW, men hvis du snakker efter 20.45 ser jeg fodbold.
Lidt bekymret for Session 1, dag 2, men satser nok på Michalski, David Recordon er helt fremme i skoene hvad angår det frie sociale web og bogens fremtid er vigtig. Så er det Arduino tid og senere ser jeg frem til at se Ton Zijlstra være to steder på en gang. Gad vide om Jyri har fået en ny idé inden i Google? Teknologiens og masseproduktionens frigørende og demokratisernede kraft er central og Chris Messinas generalieblad nok til at gøre ham til et must hear.
Her ville jeg have haft en liste over ting jeg vil gøre alt for at undgå, men den indskrænker sig til en enkelt taler, så det bliver både nemt nok og lidt for brutalt at skrive ned.
Kanon email fra billg til Jim Allchin om hvor meget Windows Update stinker. Vi ved det, Bill, vi ved det. Bill var nødt til at opgive at bruge Windows sådan som han drømte om.
Karen Jespersen afviser at indføre e-voting i Danmark. Det er den helt rigtige beslutning. Fejlprocenten i stemmeafgivelsen daler ikke ved at digitalisere. Det gør til gengæld transparensen og da især transparensen i omtællinger. Omkostningerne falder - måske, men så er valgene hellere ikke dyrere at afholde.
Det kan lyde som en underlig ting at mene hvis man selv laver software, og hvis man har det fint med at ens bank bruger software til at passe på ens penge f.eks., men det fine ved banken er at den kan rette fejl endog meget lang tid efter de sker, og at systemerne bruges ofte og ikke sjældent. Det betyder både at fejl opdages hurtigere og at konsekvenserne af dem ikke er permanente.
Et langt vredt kig på de moderne olympiske leges nationalistiske baggrundstapet.
Stephen Fry skriver langt og godt om BBCs fremtid - måske DR skulle lytte efter også, eller måske nogen at DRs politiske handlers.
(Det er virkelig mærkeligt at det er sådan, men Stephen Frys blog er fantastisk velturneret og grundig og fremsynet og med på de teknologiske og samfundsmæssige noder)
Reprap shoes. That must be the end of any purchasing doubt.
MMS - Chord Store from chris durftal on Vimeo.
Cylob laver elektroniske musikgadgets.
Bonus: Gul trommerobot - ikke lavet af Cylob, men af Frits Lyneborg, der vist huserer rundt lige her i København? Er du derude, Frits? Hvis du kommer til Reboot så tag da for guds skyld nogen robotter med!
UPDATE: Jeg troede lige trommerobotten var sjovest, men det var før jeg fandt denneher video, der er helt brillliant, navnlig fordi materialevalget - og radioen i baggrunden - er så ærkedansk. Og så er fejltagelserne undervejs, og teksterne, fantastiske.
Ritzau vil til at etablere sig på markedet for sladder.
The Copenhagen Institute of Interaction Design is both a cool place about cool stuff - and their website has a really nice background flash-toy to boot. If only I was a student in need of a place to study/research.
<EOM>
Plazes er solgt til Nokia. Konkurrencen om at være dem de andre får din geoplacering fra er stigende. Plazes har noget automatik på desktoppen der giver en fordel, men en vægt at features der trækker lidt i modsat retning, hvis åben placering med OAuth er fremtiden.
I talked briefly to Nicole Simon about The Sine Wave Orchestra - that we're trying to get going at Reboot on thursday - for her Reboot podcast. If you're going and have a laptop, get your tone on. Hope to see you there.
Overvejelser om effekten af kommunikation man aldrig nogensinde selv kunne finde på at deltage i er stort set meningsløse.
(Et budskab mellem A og B - hvor både A's og B's verdener er fjerne fra en selv kan man ikke gå udfra også bør være hensigtsmæssigt fra ens eget udsigtspunkt)
(Forudsætningen for at få noget ud af dem alligevel er en antropologisk bevidsthed om distancen fra en selv til A og B)
Statistikken for indledende runde ved EM siger 57 mål i 24 kampe - eller 2.38 per kamp. For fire år siden lå man på 2.55 før kvartfinalerne - alligevel tænker vi alle "Angrebsfodbolden dominerer ved dette EM". Måske er det bare fordi turneringens svar på sidste EMs Grækenland ikke har materialiseret sig, med mindre (oh gru) det viser sig at Italien går hele vejen. Måske er forskellen den at gruppervinderne i år har været så markant bedre end de andre 12 hold i indledende runde. I alle grupper havde gruppervinderen afgjort det efter to runder. Det at der er en 3-6 hold*, der stiller op med den rigtige slags fodbold kompenserer åbenbart rigeligt for at de 10 andre hold er så svage.
De fire vindere, helt indlysende, og så Rusland og Tyrkiet som fightende runners up. Tyskland er i skrivende stund ved at melde sig ind også.
Jeg så Star Wreck - In The Pirkinning forleden. Filmen er ikke hvad man traditionelt ville kalde god, men den er slet, slet ikke så dårlig som den burde være - tilblivelsesomstændighederne taget i betragtning. Der er vellykkede vitser her og der, og CGI-teamet på én har gjort et flot og funktionelt stykke arbejde.
Det bedste ved DVDen er imidlertid "making of"-filmen, der ikke er en traditionel making of, men fortæller hele historien om projektet. Star Wreck er den sidste i en serie af fanfilm. Det startede med simple og korte 2D animationer. Hen ad vejen kom der mennesker på skærmen, og manden bag fandt andre til at udfordre sig på manuskriptet. Fuldlængdefilmen skulle egentlig bare have været en kortfilm også, men muligheden var der, gennem de mange foregående film havde holdet fået form på manuskriptformen og så har tanken åbenbart været "hvorfor ikke?" og dermed blev det film i fuld længde.
Det er inspirerende nok, især fordi den dårlige, men offentlige begyndelse har en happy end. Det er altid værd at gå igang.
I andre gør-det-selv nyheder: Jeg skal til at følge med i hvad der foregår i 8bitklubben, der laver lys og lyd med Arduino og PureData og andre gode sager.
Politiken imorges: Danskerne gider ikke de store udenlandske navne mere.
EB senere: Stevie Wonder udsolgt på 20 minutter.
En labyrint i en luksuslejlighed, en hyggelige smadderskyde dag med familien, vi har allesammen vores egen måde at række ud efter stjernerne på.
Bonus: Opulent forurening.
Den halve procent oven i den oprindelige lønramme på 12.8% over 3 år, som Connie Kruckow fik forhandlet hjem svarer til 1500 kr årligt hvis man tjener 300.000 kr om året, for nu bare at nævne et tal. I følge Politiken skal de strejkende regne med at betale ekstra til strejkekasserne de næste mange måneder - et beløb i nogenlunde samme størrelsesorden. Den halve procent udløses henover de tre år må man tro, så for den enkelte sygeplejerske er konflikten altså en underskudsforretning, sandsynligvis et par år ud i fremtiden. Sådan ca ind til næste gang, der skal forhandles løn.
Det er lige før man kan sige at Kruckow intet fik ud af konflikten, pånær at arbejdsgiver tilbød at betale udgifterne til strejken, for at få den til at holde op.
(Nå, den har også været regnet ud i avisen. Hvis man havde taget de 12.8 der blev tilbudt så havde man opnået en (sandsynlig, ingen ved hvad et lønpresset skattetryk gør ved inflation og økonomi) reallønsfremgang, men den har strejken fuldstændig annulleret.)
Politiken har simpelthen så uendelig lidt tjek på valøren af det sprog avisen bruger - eller bare nogen bizarre holdninger. Værst fornylig da man fandt det rimeligt at kalde Boris Johnson, Londons nye borgmester, "charlatan" i en overskrift. I dag er det fangeflugten af tusinde talebanske mørkemænd der tilskrives værdien "befriet".
I rengøringsbranchen i Bangladesh? Næh, såmænd gode IT-jobs i København. Ideen om at man for en investering på 10.000kr per snude kan skabe 5000 arbejdspladser i København er rent ud sagt til grin. Måske hvis investeringen var et sted mellem 10 og 100 gange så stor. Med 100 gange så stor som det mest rimelige bud af de to.
Vi kan tage en sammenligning: Når Paul Grahams Y Combinator går ind for en encifret procent af friske ideer til 3 founders så investerer han typisk 100.000kr i et 3-mands team. Det vil sige at den absolut mest sparsommelige og beskedne upstart investor man sådan lige kan komme i tanke om, en mand der kun investerer i unge fattige collegestuderende for hvem 25.000kr er virkelig mange penge, og iøvrigt kun tager en marginal andel af virksomheden for sin beskedne investering, er 3 gange så gavmild som setuppet i København på papiret lægger op til.
Very nice idea, a WiFi telescope, spatially resolving available wifi, so you can see where on the horizon the Wifi is, and whether it is open or not.
Det er på høje tid jeg får blogget den relative nyhed at reprap-projektet, der laver billige DIY fabbing maskiner, nu er nået til det punkt hvor maskinen kan producere alle mekaniske dele til sig selv, hvilket maskinens skabere med en vis ret fortolker sådan at maskinen nu er i stand til at bygge kopier af sig selv. De mangler at producere elektronikken på samme måde, men ikke desto mindre er der helt klart sket noget utroligt her.
Du bliver nødt til at lave en harddisk om det her, Føhns, hvis ikke den allerede har været sendt.
Forresten bruger reprap også Arduino, den open sourcede hackbare elektronik platform, der er blevet hardwarehackingens Linux, eller noget i den stil. Ordet "også" dækker over at jeg bloggede om et andet Arduino projekt for få dage siden.
Evnen til at reproducere sig selv er for kunstigt liv hvad Turing-testen er for kunstig intelligens.
En ting er at man kan forstå det er svært, men for den teknologisk bevidste kan det være svært at forstå at det nogensinde har været regnet for gådefuldt om det overhovedet var noget vi kunne, men man skal faktisk ikke tænke sig meget længere tilbage end til 50erne, før spørgsmålet blev alvorligt overvejet som et tvivlsspørgsmål. Før den digitale computer, før afkodningen af DNA, havde vi ikke et eneste konkret beskrevet eksempel på selvreproduktion. Derfor overvejede store hjerner, som f.eks. universalgeniet John von Neumann, hvordan man ville lave en maskine, der kunne bygge sig selv. Efter at have arbejdet på en mekanisk beskrivelse af en sådan maskine, blev von Neumann overtalt af sin kollega Stan Ulam til at forsøge at formulere den selvreproducerende maskine som matematisk abstraktion i stedet. Som det teoretiske substrat maskinen kunne gro i, udviklede von Neumann - med Ulam - ideen om cellulære automater, den slags forenklede beregningsystemer Stephen Wolfram siden har forsøgt at lade som om han har fundet på. Det lykkedes for Neumann at beskrive en maskine, som han beviste kunne reproducere sig selv - og det altså helt uden at have en maskine faktisk at afvikle programmet på. Såvidt Wikipedia er der faktisk endnu ikke nogen der har gennemført en konkret replikation på en computer, der afviklede von Neumanns program.
Den vanskelighed problemet udgjorde for Neumann illustrerer hvor fundamentalt anderledes verden med computere er end den gamle uden. Muligheden for bare at gøre istedet for at tænke over om hvad man kan, er en afgørende, forenklende forandring. Mit matematikstudium var stort set softwarefrit. Sådan er matematik ikke mere, og det er ærlig talt vældig godt for matematikken. Ikke at der ikke er stor værdi i den gamle arbejdsform endnu - von Neumanns maskine er endnu ukørt - men den iterative "det koster ikke noget at prøve"-kultur der følger med computeren er sund.
Tveskov stillede spørgsmålet fornylig, baseret på øget søgetrafik på en af hans webproperties*. Siden finder jeg ud af at det bare er fordi de søgende gerne vil nå det hele inden nettet lukker, også i 2012. Og så er det jeg kom i tanke om denne far out video, hvor Terence McKenna forklarer at verden faktisk ender i 2012, som mayaerne troede, i en novelty-katastrofe. Han forklarer også hvordan Hitler på det helt store plan, faktisk var en genskabelse af faraoerne i Ægypten (smag på det: "Farao". "Führer". Ikke sandt? Coincidence? I think not!), hvordan Reagans afgang som præsident i virkeligheden var en resonans af Roms fald og hvordan Saddams invasion i Kuwait var en resonans af Muhammeds flugt fra Mekka.
Korriger, efter læsning og videokig, din tankevirksomhed med Maxwells virkelighed.
Bonus: Jeg lavede på et tidspunkt et privat katalog med en slags ramme for hvad man bør tro man kan få at vide af sin viden.
* Betegnelsen "webproperties" bruges for sjov.
Plus: Vores nye defensive facade.
Minus: Da jeg kom hjem holdt der en Fiat Panda foran porten med far og mor og et lille barn, på et par år. Far sad bag rattet og var ved at fixe, mens mor passede. Da han fik nålen ud af armen var det mors tur, hun begyndte at rense armen til sit skud mens de rullede væk fra stedet.
Kottke har et fantastisk eksempel på hvordan helt igennem fucked up reklame-TV ser ud.
Ovenfor, hjemmehacket rytmebatteri med hjælp fra Arduino. Her et mere indviklet orgel - en installation konciperet af David Byrne i en tom bygning i New York.
[UPDATE: Her er David Byrne selv, der fortæller om det]
Bonus: Lang BBC serie om hvordan ting virker. Komplette udsendelser til download. Selvom jeg godt nok ikke kan få downloadlinksene til at virke lige nu.
En varm tak til den nabo/genbo/forbipasserende der tilkaldte politiet da en person blev observeret på det for tiden etablerede stillads foran huset og anmelder kunne konstatere at jeg havde glemt et åbent vindue.
Også en varm tak til Pb Roldsgaard og Pb Tasevski for at rykke ud og sikre at min lejlighed ikke var blevet tømt. Og et enkelt spørgsmål: Når nu I var oppe i lejligheden hvorfor lukkede I så ikke vinduet?
Claus
It's no surprise that Rudy Rucker's blog has one of the best Diddley obits.
Da jeg sidste sommer var i Salzburg var en af de fortidspersonligheder jeg stødte på, historisk, Oskar Kokoschka, der i sit livs efterår. Det undrede jeg mig så lidt over her på bloggen fordi Kokoschka normalt forbindes med det svundne Wien før 1. Verdenskrig. Ideen om at han var i live til Muhammad Alis Rumble in The Jungle og den Sovjetiske invasion i Afghanistan forekom naturstridig når han end ikke var rigtig ung mere, da han var i krig for Kejserriget i 1914.
Jeg blev mindet om det igen, da jeg så denne historie om hvordan Kokoschkas besættelse af Alma Mahler, en affære der fandt sted endda før 1. Verdenskrig, siden fik bizart udslag, da Kokoschka tog levering af en fuld størrelse kopi af Almas krop i dukkeform. Hans formål med dukken var præcis lige så kødeligt som man kan forestille sig, fremgår det af hans beskrivelser af hvordan dukken skal opleves - men senere i livet skabte han et højere formål ud af dukken og forklarede hvordan han ved at få lejlighed til at konkretisere og gennemmale sin besættelse, kom videre og ud af den.
Runden af venskabskampe før EM i fodbold har ærlig talt ikke lagt op til nogen særlig sprudlende slutrunde. Ret målfattigt og tandløst. Hvilket hold har set bedst ud?