Det må være den bedste internetvidjo jeg har set i et par år.
Og lidt personligt: Jeg har et hemmeligt mellemnavn, Peter, så jeg faktisk hedder Claus Peter. Men fra nu af må I gerne kalde mig Klaus Pierre. Og tænke "han minder lidt om Keanu".
Nyheden i går om Google Sites, en stærkt nedklippet version af Jot, efter overtagelsen, var lidt undervældende på mig - for så forsvandt hyperfleksible Jot jo. Men nedklipningen er godt lavet og hvis man lige mangler et intranet er der ikke meget at betænke sig på som en hurtigt-i-gang firmapakke. Der er kalender og gmail og docs i google apps og nu kan man lave et hurtigt intranet også. Almindelige wikisider, huskelister, blogs, dokumentlager og så et praktisk dashboardgeneratormodul er bygget ind. Dokumentlageret har fuld indeksering - ihvertfald af tekst i txt, word og pdf format - som er det jeg lige har testet. Og listemodulet kommer med den slags lister man lige vil lave til små adhocprojekter, så der kommer lidt mere form på det end bare en wikiside. Meget nejst alt i alt. Mindre er måske faktisk mere i dette tilfælde.
Jeg kan simpelthen ikke huske at dollaren har været under en femmer nogensinde. Internettet har kun lige 5-års tidsserier. Nogen der har en længere?
Den 11. time lavede en bevidst dårlig vits om at efter Vild med dans og Varm på is var det tid til vild med tyrefægtning. Af en eller anden grund lod de den oplagte vits Vild med is ligge.
Overlad det til uspecifik, ubegrundet bekymring hos forældre at få ram på muhammedtegnerne - selv om det ikke varede så længe.
Overvejede noget med "er en spas", men det er alligevel for meget. Nå, men altså: Igen kommer synlighedskritikken af Socialdemokratiet, og Henrik Sass må have overtøjet på og ned foran et kamera og sige "vi er skam meget synlige, og meget konkrete". Endny har han ikke lært at tale per eksempel i stedet "Jeg forstår ikke kritikken når vi netop har indgået forlig om [noget vigtigt]" - bedre PR og nemmere at forstå. Og så den ondskabsfulde, aldrig kære, lektie, om den slags som er den samme der gælder ved brugertest af software: Brugeren kan ikke tage fejl.
Brugerens oplevelse er det eneste det handler om - og den er i den forstand en absolut, og helt ubestikkelig.
Hvis ikke S-kritikerne decideret står og lyver så kan deres oplevelse ikke være forkert. Enhver afvisningen i formen "vel er vi så" er nytteløs. Hvis de ikke så dig er du ikke synlig. Hvis brugeren ikke fik hvad han ville have så er det en fejl i softwaren ligemeget om det er brugerens egen dumhed, der er årsagen. Så må den med i regnestykket.
Helge Sander sætter eddermame ikke den IT-politiske overligger i hovedhøjde. Han har det fint med at 40% af danskerne (de voksne formoder jeg) ikke kan betjene en computer.
"Derfor er det også et spørgsmål, hvor stort et løft, der er realistisk? Nogle har den overbevisning, at hele befolkningen skal sendes på skolebænken for at blive avancerede it-brugere med pc-kørekort. Men det er at skyde over målet. Man behøver heller ikke kunne skille og samle topstykket på sin bil for at kunne bruge den,"
Make3D fra Stanford. Testbillederne er fine. Det var dem fra FotoWoosh også, og det virkede overhovedet ikke på mine testbilleder...
Endnu engang, Sterlings faste årlige samtale om verdens tilstand. Jeg har omtalt serien før.
Gadgetsitet MyDigitalLife har maskinoversættelser af alt. Også til dansk. Så Wicked Lasers bliver til Dårlig Laser.
Sitets motto er også godt på dansk: "Nulevende Digital og Elektronisk". Titlen [der er ny] er oversættelsen af "tips & tricks".
Ny favorit: Overførelse nemlig Ambulant Indretning = application for mobile device.
Og mange, f.eks. hos den Google-hadende dagspresse, vil være glade for oversættelsen "Ransage Maskine" af "Search Engine".
Det viser sig at hvis man sletter Garfield fra Garfieldstriber får man en langt bedre tegneserie, om det moderne livs tomhed.
Det lyder som et plot fra et Superman-blad, men det er bare et valg i Indien i 2003: Både Hitler, Roosevelt, Churchill og Chamberlain stillede op - og det gjorde altså også Frankenstein, Ulysses (altså Odysseus), Tony Curtis og "Oral". Lenin og Stalin er også aktive i indisk lokalpolitik.
Philip Seymour Hoffman er igang med en tirade fra Charlie Wilson's War og jeg læser undertekster. Han siger noget i stil med
Jeg har givet alt jeg kan til det her firma.
Jeg bliver aldrig søsyg
Jeg har lært finsk
Og så bliver jeg ikke udnævnt til sundhedschef
Hvabehar? Man hører replikken: "Head of the Helsinki field office".... Hvordan man kan fange finsk, men misse Helsinki kan være svært at forstå.
Godt stunt for DR2s serie Ejendomsmæglerne at starte som dokumentar, men ende som fiktion forfattet i dokumentarstil. Jeg kan ikke huske at jeg har set sådan en bait and switch på fortællepræmisserne før. Klart er der den megen skuespilleren-hedder-det-samme-som-rollen fiktion, men det er sjældent at det virkelig starter dokumentarisk. Serien her er startet som doku med rigtige mennesker, men sluttede med en total - og fiktiv - deroute, for Paul, der ikke kunne slå igennem som sælger. God effekt - lige bortset fra at vi har set alle Danmarks 1500 skuespillere mange gange, så tvivlen ikke kan blive ubehageligt dyb.
En hollandsk designer, kendt bl.a. for møbler af genbrugstræ, kalder sig vitsigt Piet Hein Eek.
(Hmm, navnet er måske simpelthen bare et genialt tilfælde. Som nævnt i kommentarsporet - og indlysende iøvrigt - er navnet Piet Hein hollandsk nok, og navnet Eek er også rigtigt nok, så han har måske bare et sjovt navn - bemærk de fede skraldestole)
Jeg ved ikke rigtig om jeg skal grine eller græde over denne meget grundige artikel om hvordan adgangen til den knappe ressource legoklodser skabte en krise på størrelse med Irak-krigen (mindst!) eller Fluernes Herre i et fritidshjem/børnehave i Seattle.
Phun ser ud som om at der tilbyder timevis af eksperimentel sjov. Det er en "lær fysik" 2D simulator, man kan bruge til bare at lave vælte-klodser hvis man vil, men den kan også støde ting ind i hinanden og har elastikker og vand bygget ind også, så man kan lave ganske indviklede simulationer. Se f.eks. denne utrolige Storm P-maskine. Phun er lavet som datalogi-speciale af Emil Ernerfeldt.
De fede billeder af Jason Bourne der springer gennem vinduer fra bygning til bygning? De er simpelthen lavet ved at kameramanden sprang med.
Still fra "making of" klip.
Opdaget via grundig liste over ti bedste skud i film fra 2007. Det er ret irriterende at listens ophavsmand kalder fotografer for "lensers", men listen er ellers læsværdig.
Hvis man skal tro Karrieres Facebookgruppe så er "en A aften" kurant slang for "en virkelig god aften" (eller også er det en særlig klubevent jeg ikke har hørt om).
Bonusnedtur: Websitet karriere.dk er et "få et job i Netto"-site.
Area Man Honored To Be One Who Added Death Date To Heath Ledger's Wikipedia Page,
(Aviserne har rettet det nu, men billedet ovenfor kom med helt udækkede S-togs-passagerer i forgrunden i første omgang)
I don't know why this never dawned on me before - but DRM is a religion, not a technology. The evidence is overwhelming
Nyhedscyklussen er træg, men det lader til at der er en masse muslimer, der ikke synes om Kassem Ahmad. Den er fin, jeg og sikkert mange andre vil også hellere tale med nogen der ikke er rabiate, så kom endelig ud af starthullerne. Det er let at blive hørt.
Nu til GDC. Veer havde en god opsamling engang, og mit personlige forhold til den kommer naturligvis fra rigtig gamle dage i Ascio.
Historien om at Helle Thorning ikke længere skriver på sin blog ledsages af kommentaren
fra Noa Reddington. I den anledning vil jeg gerne bringe en reprise: Men nu bare noget, i stedet for den evindelige positioneringsbullshit.
»Den blog, der er nu, og den stemning, der er på hele sitet, er meget valgkampsagtig, og der skal vi finde en model, der afspejler, hvor vi er henne nu i den politiske cyklus. Vi skal finde den rigtige form og rytme på baggrund af de erfaringer, vi har gjort i valgkampen«
I andre positioner. Cepos rammer også et bullshitloft med den flotte sætning "Et flertal på 50 procent" (Der er desværre kun en PDF man kan linke til). Det er altid ærgeligt når undersøgelserne ikke helt viser det man havde håbet.
En nyttig xkcd-stribe i disse religiøse profileringstider.
Er eksplosionen på Østerbro ved at blive en Århushistorie? Spurgte gerningsmændene om vej til gerningsstedet?
Det der med Århus: Det har den baggrund at jeg tidligere har fortalt om en røver, der selv ringede efter politiet.
En elegant detalje ved det nye skuespilhus er at proportionerne i bygningens mursten matcher selve bygningens proportioner.
Tveskovs tur gennem udtalens vildveje fik mig til at tænke på en udtale man hører for sjældent, nemlig g udtalt som et g og ikke et j i bølge og vælge. Altså - istedet for at sige bølje, så siger man g'et som det siges i uge, så man næsten siger bøl-uge og væl-uge, men med meget korte u-lyde.
Min mor har altid gjort det, så jeg var ikke helt med på vitsen på 2. år i fysik. Der var et kursus i elektromagnetisme afholdt af Bent Elbek (ja, det er også sjovt), og han havde også alderen til at sige det på den gamle måde. Man taler en del om elektromagnetiske bøl-uger i det fag og det tog noget i retning af en måned før de 200 studerende i auditoriet ikke kastede sig rundt i latterkramper når Elbek talte om dem.
(NB: Udtaleguiden virker bedste hvis man ikke udtaler uge og uuuh ens)
Er helt klart det her. Kottke har opbygget et helt katalog over super små sites, der dog er meget ukomplet og mangler danske klassikere i genren som f.eks. ugenr.dk.
Nu vi er ved det, er der nogen der har invites til Zombo? Og jeg er også glad for at det ikke er lupus.
Så kan man ikke følge med mere i de forventede udmeldinger: Villy Søvndal forsvarer friheden mod Hizb-ut-Tahrir, mens Søren Pind bliver droppet fra retspolitikken efter en lang serie af udsagn, der helt klart er for meget fra et regeringsførende parti.
[UPDATE: SF mener nu også at der skal mere politi på gaderne]
Det er jo lige før at Villy er klar til en national samlingsregering.
Jeg vil iøvrigt godt lige sige at efter min mening er det Hizb-ut-Tahrir demoen, og ikke hærværksbølgen, der minder mest om situationer i mellemøsten vi ikke ønsker importerede. Der kræves et opgør med begrebet "religiøs autoritet". Det er simpelthen ikke noget vi har brug for, eller skal fodre ved at pøse autoritet på e.g. islamisk trossamfund selv.
180 grader refererer en artikel i Ekstra Bladet, der bekræfter Alice Cooper teorien: "Jeg gjorde det bare for sjov", var en brandstifters forklaring i retten. Så en ting er at han ikke var offer for systemet, men noget andet er at han heller ikke er del af en kampklar islamisk kadre. Der er for mig at se ingen forskel på om afindividualiseringen sker med positivt eller negativt fortegn. EBs leder med baggrund i historien har derfor præcis samme fejl som offertænkningen.
Gilbert did a series of studies on undergraduates at Harvard that involved two potato chip scenarios. Subjects in group A were presented with a bag of potato chips and a chocolate bar, both of which they were going to eat. Subjects in group B were presented with a bag of potato chips and a tin of sardines. Asked to rate how yummy the potato chips would be, subjects in group A said "so so." Subjects in group B said, "wow totally yummy." (I'm paraphrasing.)But when they ate the chips, all the subjects reported enjoying them as much as they always enjoy chips. These Harvard students had made an affective forecasting mistake. They'd overestimated how yummy the chips would be when in the presence of sardines and underestimated how yummy they would be when in the presence of chocolate. Neither prediction accurately described how they felt when ultimately eating the chips.
Prøv at gæt hvad følgende passus skal være en morsom parallel til
Vi er midt under gudstjenesten i en dansk kirke - den er propfuld, så det må være juleaftensdag - da en kirkegænger, som finder det hele en kende fjollet, pludselig slår en kæmpe prut, som får det til at runge mellem hvælvingerne, fulgt på af et højlydt: "Aaah, det lettede".
Stop opstandelse.
Bør man opføre sig sådan i en kirke?
Selvfølgelig ikke.
Er det forståeligt at kirkegængerne bliver vrede?
Absolut.
Er det rimeligt, at kirkegængerne bliver så vrede, at de løber hen og slår den pruttende hårdt og gentagne gange i hovedet med alterlysene?
Nej. Det er ikke rimeligt.
To minutter senere tænker jeg: Hvorfor stoppe der? Hermed en konkurrence til kommentarsporet, kom med din bedste forklejning af alvorlige hændelser i verdenshistorien. En om 911 kunne gå sådan her "Vi er til børnefødselsdag og naboens dreng er ikke inviteret, fordi han smed med stinkbomber sidste gang han var med. Så han tager sin storebrors modelflyver og bomber fødselsdagslagkagen. Både flyveren og kagen lider en krank skæbne. Der er flødeskum overalt. Bør man opføre sig sådan til en fødselsdag? Selvfølgelig ikke? Er det forståeligt at han er sur fordi han ikek er med. Absolut. Er det rimeligt at han splatter kagen ud på alle de andre. Nej. Det er ikke rimeligt".
Kom selv med dit bedste bud.
Titlens spørgsmål ligger mig på sinde. Diverse medier, mest de nye enøjede blog-sådanne, koger fuldstændig over og erklærer krigen der vil lede til vestens forfald påbegyndt i vore gader. En smagsprøve fra Søren Pind
Sagen er enkel: Igennem hele verdenshistorien har signaler som disse betydet civilisationens sammenbrud. Når de få, men hæmningsløse og brutale, tager magten er flertallet - de normale - skrækslagne. Og myndighederne taler og taler om samtale, dialog - mens befolkningen bliver ofret. Og opdraget til, at selvtægt fremover må være vejen frem.
Det er tvivlsomt hvilket overblik jeg kan få på kort tid, men jeg har siddet og læst i den betænkning om udlændingelovgivningen, og såvidt jeg lige kan se er hele indholdet af den nuværende diskussion allerede tilstede i denne betænkning fra 1977. Adgangen til at udvise udlændinge, også med fast, mangeårigt, ophold i Danmark og spørgsmålet om samme udlændinges adgang til klage eller bare oplysning om grundlaget for udvisningen, og hvordan hensynet til statens sikkerhed begrænser denne adgang. Af nyttige fakta indgår at internationale konventioner hele tiden (altså siden dengang) har anerkendt den nødvendige gummipassus "hensynet til statens sikkerhed". I denne artikel, som jeg ikke lige kan finde elektronisk, kommenteres seneste revision af loven, men siden der hele tiden har været bestemmelser af denne art i lovgivningen virker det som om det nye i problemstillingen er definitionsområdet for sikkerhedsventilen "hensynet til statens sikkerhed".
I betænkningen fandt jeg iøvrigt en tabel, der viste at udvisninger på den baggrund har fundet sted 2 gange tilbage i 70erne. Hvis der er nogen der har en erindring/formodning om hvad det er for nogen sager, om det handler om forhold, der er foregået i Danmark og/eller om herboende udlændinge, så skriv endelig ind. En ting virker oplagt: Det var næppe islamister, der blev udvist.
Hvad jeg ikke lige har fundet endnu er en god begrundelse for at man ikke kan komme en smule tættere på noget der ligner magtens tredeling i sager som her. Vi snakker om bestemmelser der forhåbentlig anvendes sjældent. Det må være muligt at bruge retssystemet til at se beslutningerne efter, på en måde der godtgør at det ikke kun er de, der har efterforsket sagen, der har vurderet at udvisningen er holdbar. Det virker legitimt at begrænse den personkreds, der stifter bekendtskab med materialet, men man må kunne skabe en synlig magtdelt proces.
Jeg ved ikke lige hvordan, men kunne man ikke forestille sig, siden bestemmelsen er så alvorlig at man vil tilsidesætte almindelig retspraksis, at man strakseskalerede den til en eller anden form for gennemsyn ved højesteret eller noget i den stil.
...med temaet "gæt en overskrift", så havde jeg lige tabt.
Jeg har for nylig haft anledning til at overveje en større blogpamflet om antiintellektualisme, men nu har Momus heldigvis skrevet en god en - både om fænomenets højreorienterede og venstreorienterede former, og om dets samtidshistorie. Det sidste punkt er desværre mestendels med en og samme vinkel, nemlig et europæisk centrum-venstre forbehold overfor den amerikanske nutid, så på det punkt mangler der lidt balance, men hvis man læser lidt omhyggeligt så er balancen nede i detaljerne i form af f.eks. nogle sætninger, der kunne have stået i Stjernfelt og Thomsen
in the postwar conflation of anti-communism and anti-intellectualism was the retrospective exaggeration by intellectuals themselves of their own importance and the importance of their twenty-year-old political and personal feuds.” At some point, it seems, the American intellectual fell in love with the idea of himself as the alien organism among bourgeois rubes
Rickrolling er den mere godartede variant af gross out linking hvor man ikke linker til ulækre billeder, men til ... Rick Astley, gerne Never Gonna Give You Up. Så hvis man skal have N-Faktoren (ikke at forveksle med X-faktoren) på sin anti-scientologyprotest helt i top, så udskifter man selvfølgelig egentlige kampagneslogans med en Astleyafsyngning.
Hvad nu hvis han ikke var kronprins?
Målet for raseriet, skoler, peger på at de mange voksenpolitiske rationaliseringer neden for lige præcis ingenting har med sagen at gøre. Det er børn, der agerer, og de mener det samme som Alice Cooper.
DR2 søger anonyme medvirkende, der har oplevet en eksistentiel krise og har lyst til at tale med en præst om de tanker, det har sat igang. Emnerne kan være: sorg, angst, skilsmisse, troskriser, depression, skyld eller skam.Betænkelig behandlerlogik med forkert retning, for burde det ikke kun handle om at de kriseramte har brug for DR2 - selvom vi godt ved at strukturen selvfølgelig betinger at det er omvendt.
Den bedste nyhed, måske den eneste gode, ved ugens optøjer og brandstiftelse rundt i landet, er at den ikke kan tales ned af imamer. Det afslører nemlig for os at den religiøse forklaring, eller de andre "rationelle" kuraterede forklaringer på balladen, som ugen har budt på, ikke egentlig udpeger ondets rod.
Ugen har budt på et rigt net af eksperter fra alle mulige områder og med alle mulige ekspertiser og interesser, der har udlagt uroen efter alle mulige rationaler - både en dansk Rodney King historie, en social historie, en religiøs historie og mange flere. Nogle af de unge har endda - i et tilfælde af dygtig, total integration har man lyst til at sige - taget historierne til sig og forklaret at det skam var fordi de var vrede over muhammedtegningerne. En ting er at forklaringen ikke har nogen legitimitet, forstået på den måde at vi må anerkende og acceptere rationalet, men jeg tror ikke engang på at det virkelig er pointen.
Der er noget dybt utilstrækkeligt ved disse rationaliseringer, en underlig samtidig afkoblet tilskuerposition og total umyndiggørelse af de unge bilbrændere - det kan ikke engang have lov at være deres skyld, det de gør. Selvom man både her og tidligere i tilfældet med de autonome mistænker at det mest er lige præcis det, det handler om. Vi gør det her, fordi så er vi os. Det idemæssige indhold i bilbrændingerne - ligesom i ungdomshusballaden - er værdiløst, men det er uden betydning for dets evne til at skabe identitet, og værdiløsheden vil ikke forhindre en gentagelse.
I aftenens deadline fik vi hele kataloget, og der skulle en journalistisk indgriben til for at diskussionen ikke bare blev ved det, men det lykkedes da til sidst at finde frem både til det indlysende - at børnene har familier, der må gribe ind - og det mere spidsfindige: En skoleinspektør påpegede at den mere og mere individorienterede skole f.eks. ikke tilbyder børnene nogen fællesskaber de kan træde ind i.
Skole eller arbejde - det er en dårlig hjælp at styre børnene uden om begge dele.
I The Prestige (udemærket, men med mangler) optræder blandt andet skuespilleren Ricky Jay som man så første gang i David Mamets House of Games og siden som Burt Reynolds' kameramand i Boogie Nights. Jeg vidste ikke, før for et par timer siden, at han er tryllekunstner og magi-og-snyd konsulent på talrige spillefilm lige fra Mamets film til The Prestige. Internettet svømmer over med gode demonstrationer af hans kunstfærdighed, hvor han også får meget ud af at han fungerer godt som skuespiller.
Faktisk er jeg lidt ked af at vide det, for nu virker hver filmrolle som en cameo-optræden, selv om han er god.
De andre 7 er 2 Grand Prixer, 4 landskampe og en Olsen Banden-film. Listen er her.
Landskampenes rangering afspejler den psykologiske erindring: Semifinalen mod Holland, ikke finalen mod Tyskland, var EMs højdepunkt.
Fadi Abdullatif er så venlig at sige alt, der er brug for, for at mene at muhammedtegninger er nødvendige. Man behøver ikke være medlem af DF for at høre at han direkte er modstander af grundloven. Han er så venlig at sige det lige ud, sådan at Hizb ut-Tahrirs samfundsfjendtlighed ikke er til debat.
Man må håbe at han mest er en selvfremhævende bullshitartist.
Via Martin Von Haller Grønbæk er her en time, der introducerer "moderne klassisk musik" - altså de stilarter komponister har dyrket siden starten af det 20. århundrede.
Vi er her i København i den heldige situation at have et stort godt orkester, nemlig Radiosymfoniorkestret, der satser på at spille moderne musik udover at holde klassikerne ved lige, så det er virkelig meget muligt at komme til at høre disse former for musik selv på den helt store skala. Men, meget af musikken er økonomiske og andre årsager skrevet for mindre ensembler alligevel og dem er der heldigvis også masser af.
Erfaring fra koncertsalen viser at den ikke så traditionstyngede, meget fysiske og klangorienterede nye musik faktisk kan være nemmere at forstår for et moderne elektronisk vant publikum, selv om den officielt er "svær".
Og lige den sidste om kultur i denne ombæring i anledning af en leder på 180 grader
Spiller det ikke en rolle, at bøllerne for hovedpartens vedkommende kommer fra muslimske familier? Jo, det ser sådan ud. Vi mangler i hvert fald endnu at høre om vietnamesiske, indiske eller kinesiske invandrerbander.
Spørgsmålet om hvorvidt vores kultur og tro bestemmer hvad vi gør belyses af følgende stykke neurovidenskabelig trivia: Epilepsipatienter man ikke har kunnet behandle på andre måder har man med held behandlet ved at fjerne forbindelsen mellem hjernes højre og venstre hjernehalvdel. Det gøres ved et indgreb i det der hedder corpus callosum. Det er en effektiv behandling - og som sideeffekt har det givet neurovidenskaben en chance for at studere forskelle og specialisering mellem de to hjernehalvdele. Et af de forsøg man kan lave foregår ved kort fortalt af give kommandoer "drik det her", "gå", "tryk på den her knap" til den ene hjernehalvdel og man har i den forbindelse observeret at den anden hjernehalvdel konstruerer personlige forklaringer på den valgte adfærd - uden at have kendskab til den virkelige baggrund for den - altså "jeg var tørstig" eller "jeg havde lyst til lidt motion".
Morale: Selvbeskrivelse er en menneskeret, men der er grænser for hvor bogstaveligt man skal tage den.
(Jeg har observationen fra Steven Pinkers The Blank Slate)
Ugens fornyede tegnediskussion udløser igen debat om om kulturen skaber folkene eller folkene skaber kulturen, specifikt her selvfølgelig om det er trossystemet Islam, der i kraft af sit indhold skaber ekstremismen, eller om Islam er den klædedragt ekstremismen legitimerer sig med. Der er links til mange diskussioner her.
Jeg må sige at jeg selv er benhård materialist her. Som startantagelse tror jeg simpelthen ikke på at vi er bestemt af den form for sprogkultur og magtesløse overfor den. Jeg tror heller ikke på at den moderne dansker på helt central måde minder om en borger i Slagelse anno 1700, udover at nogen af de ord han brugte er genkendelige for os. Den moderne dansker minder mere om den moderne italiener end fortidens dansker.
Men det ville være forfriskende med nogen mere præcise tests af sammenhængene - også for at fratage det organiserede Islam det ræsonnement at den totalitære intolerance er en naturlig og nødvendig del af troen. Jeg tror selv fuldt og helt på at vi allesammen bør foretage en mental reformation inden i hovedet og opfatte det organiserede Islam som en organisation, der søger magt - men lad være med at tro på at den nødvendigvis udtrykker hvad en muslim er. Som tegnekrisen viser - f.eks. qua de mange arabiske muhammedtegninger fra tidligere århundreder - styres den slags ikke af lovbøger, men af den nutid vi opfører os i.
En test, der ligger lige for: Betinger danske muslimers livsform og sociale status ikke deres adfærd på præcis samme måde som den betinger os andres? Slipper muslimer ikke, fuldstændig ligesom os andre, via uddannelse og selvstændighed, fri af den religiøse autoritet?
Hvis nu man lavede nogle virkelig fintmaskede undersøgelser hvor både religion, årsindkomst og social staus var med, ville man så ikke - indenfor den muslimske befolkningsgruppe - se præcis de samme socioøkonomiske mønstre som for resten af os.
Et eksempel man kan finde hurtigt på Google er den her om indvandreres plads på arbejdsmarkedet, det antyder f.eks. at der er voldsom forskel på erhvervsfrekvens mellem de der kommer hertil fra krig- og voldsramte regioner og de der ikke gør.
Links til be- eller afkræftende undersøgelser, og her mener jeg undersøgelser, ikke historiefortællende hearsay i stil med "men du ka jo se hvad der sker nu" modtages.
Af Mads Kastrup - hvad nu hvis Thomas Blachman var personlighedscoach i den virkelige verden.
"No I will not fix your computer"-T-shirten er ved at være gammel, ligesom det er det at lave PC-support for venner og bekendte hurtigt bliver det. Nu er Casper og Mortens servicekoncept enanden (Som i: "Jeg har ikke tid, spørg en anden") i luften med bindingsfri hjemmeelektroniksupport.
Steffen har en bedre sans for finish end mig og har båret spilfaklen videre med et danmarksgeografispil.
Lyset på lamperne var skiftet fra gul til blålilla, men ellers var det i går fuldstændig som dengang i 1989. Et ensfarvet hav af lys vendt mod publikum, mens Plainsongs let ambiente klokkeintro starter, bandet på i skyggerne nedenunder, og så er vi igang* og tilbage i 80erne sammen med The Cure, hvor Robert Smith, Porl Thompson og Simon Gallup stadig er med. 3 timer senere har de spillet det meste af det man kan ønske sig. Det mangler lidt af den mere finurlige pop, og det de har med er til dels udfordret af de fravalgte synthesizers. Close To Me og Why Can't I Be You viser sig uspillelige uden, selvom bandet gør et energisk forsøg på at få det til at lykkes.
Undervejs dykkede Cure også ned i mindre kendte, mere støjlydkulisse-agtige numre, og de storladne og dramatiske numre gjorde sig generelt godt. Alt fra Disintegration gjorde sig godt. A Hundred Years havde kulisse af ligegyldige og uvedkommende 2. Verdenskrigsbilleder, og siden han blev hængende til endnu en turné så kan Robert Smith jo ikke for alvor stå ved at "it doesn't matter if we all die". Det matters tydeligvis en del, men bortset fra det lød den også godt.
Det ender med at åbning og slutning bliver det bedste, for selv om Smith er blevet 49 så er hitlukkenummeret Boys Don't Cry mere ubestikkeligt end det meste.
Den efterfulgtes kun - som en særlig tegnemordkomplot-vinkel (?**), som allersidste sang, en livskraftig Killing An Arab, "for Denmark", hørte flere - ikke mig - Smith sige og teksten var lavet om til "Killing another" når han sang omkvædet. Inden en alt for optaget folkemasse raser igennem over denne kunstneriske selvcensur, så kan man jo lige overveje om Smith ikke netop har fat i pointen, siden mordkomplottet gik den anden vej (altså "another" og ikke en araber) - eller man kan omvendt overveje om han ikke lige præcis sagde det modsatte for at få sangen til at handle om det den handler om.
* Det lød og så ud som her, hvis man forestiller sig videoen uden synthakkorder, men med indledende rørklokker.
** Sangen var også på sætlisten i Stockholm i lørdags.
I skrivende stund ca 3 gange så mange hits til Kamal Qureshi-posten som jeg normalt ville forvente.
Test dig selv med et puslespil.
(virker vistnok kun i Firefox - cheat mode: Select All med Ctrl-A)
Islamisk Trossamfund er utrolig bange for en voldelig reaktion på en eventuel udvisning af de tunesiske drabsplottere. Hvis nu trossamfundet koncentrerede sin bekymring om retssikkerheden, så var jeg helt med på den - men det her lyder ligesom dengang en mand med megafon proklamerede til en gennemorganiseret autonom smadring af Nørrebrogade: "Dette er en spontan politisk handling".
Aviserne, ihvertfald de digitale udgaver af dem, svigter solidt ved at nyhedsklippe i beskrivelserne af regler og praksis for fængsling og udvisning uden dom. Der er behov for noget juridisk faktablogging. Er der nogen der kan pege på gode kilder?
Det er naturligvis noget der er stillet §20 spørgsmål om - og i den forbindelse finder man følgende ganske Kafkaske svar hvis indhold er at, grundet sagernes alvor, så finder man det endda forkert at redegøre for omfanget af sager - godt nok med provisoen at en orientering derfor vil finde sted i folketingets udvalg vedrørende efterretningstjenesterne.
Der er godtnok efterspurgt forskellige detailoplysninger om de enkelte sager, men end ikke at oplyse om ordningen bliver brugt virker absurd.
Først retssagen med navnet og nu en falsk fysikrapport. Gad vide hvad historien bliver imorgen.
Som tidligere fysikstuderende kan jeg iøvrigt oplyse at der virkelig er mange medicinstuderende, der ikke kan lide den fysikeksamen - jeg har både været indforskrevet som hjælpelærer og er blevet spurgt om det ikke var enklere at jeg bare skrev opgaven, istedet for at løbe igennem alt det besvær med lektiehjælp først. Dog aldrig af en politiker in spe.
Jeg er helt med på ikke at starte en vendetta eller en antiislamkampagne i anledning af dagens anholdelse, men ens tålmodighed bliver da bestemt prøvet af Abdul Wahid Petersen, der hellere vil lave spinkontrol end stå ved det indlysende: Uden imamernes PR-mission til mellemøsten var det her aldrig sket. Det har alt med Islam, specifikt den organiserede tro og Abdul Wahid Petersen selv at gøre.
Derimod er der givetvis masser af fredelige - nogen mere troende end andre - muslimske borgere her i landet, det intet har med at gøre. Men det organiserede islam kan, via sin medvirken i tegnekrisen, ikke sige sig fri for sit medansvar.
Sjov artikel om Jamie Howarth, og hans rekonstruktion af den eneste kendte liveoptagelse af Woody Guthrie, en bedrift, der netop har fået en Grammy. Der er flere eksempler på hvordan man gør og hvad resultatet bliver i dette radioindslag - der dog er lavet før Guthrieprojektet.
Interessant er det at opdage at mange af korrektionerne ikke rigtig er indlysende når man hører de dårlige versioner, men den korrigerede version har altid en helt anden ro og klarhed i lydbilledet.
Og man forstår Howarths dybe arbejdsglæde, som han udtrykker i radioindslaget, tænk pludselig at kunne høre al denne vidunderlige musik igen.
Helt igennem fabelagtig webside hvor hobbyister laver flotte lyn og andre visuelt fantastiske elektriske fænomener.
Julemandens elektriske juletræ er grimt, men får bestemt en høj karakter for konceptet.
Hvad nu hvis DSB udbød "Kunder på toget" i et mere åbent marked end nu, hvor de har givet et dyr-kaffe monopol til en underleverandør og en Wi-Fi aftale til TDC - og skabt en ny kundeoplevelse vi er mange, der har haft. Ville det virke? Kunderne går jo ingen steder. Ville det stinke? Jeg er ikke helt sikker.
Selvfølgelig gør han det. Det var dumt af ham ikke at gøre det. Det er hele pointen med de nye medier at man står personligt for det man siger - selvfølgelig er din chef interesseret i hvem du er. Hvis han ikke var, så er det sgu da et lortejob du ikke gider have alligevel.
Faraoerne slog De Utæmmelige Løver i finalen, der hverken havde deltagelse af Benins Egern, Elfebenskystens Elefanter eller Tunesiens "Karthagos ørne". Listen er rent guld.
Det er svært at vælge en favorit, men Eritrea er godt med med "Rødehavsdrengene".
Hello US Citizen! It's your neighbor speaking... I have a problem with your 'window manners' -- It's quite problematic having you sitting in facel(?)-front many hours a day without making it cover or anything. I feel overlooked [this is Danglish for 'watched'] and compromised. XXX, Niels.Fra Rotten in Denmark. Gad vide hvad stakkels Niels havde gjort hvis der ikke havde været den sten i skoen at genboen var fremmed?
Superuhyggelige satellitbilleder af den afsindige mineform "Mountaintop Removal" - som er præcis hvad det siger. Hvorfor grave ned efter kul? Hvorfor ikke bare fjerne hele bjerget?
DRs hjemmeside har et det skriver de på blogs indeks - men det er ikke opdateret siden 11. september sidste år.
Det kniber stadig med regning i berlingeren
Vi har en plan!Vi skal bruge noget, ethvert barn i kongeriget kender til, holder af og ikke kan få nok af – et forlæg med størst mulig fællesnævner:
This question popped up in my referrer log. The fact that someone found their way to my page indicates they didn't find a good answer elsewhere. That is probably because they were using Altavista to search. Who knew anybody does anymore. The Google Search is actually very helpful.
The short answer is: If somebody is using fake sender addresses in their spam messages so that it looks like you're doing the spamming, there's little you can do. Faking email is easy. There was supposed to be this big push for everybody to adopt something like SPF - where DNS is used to announce authorized email servers for your domain - but that hasn't happened yet.
It does make sense for you to publish SPF records for your own domain if your DNS provider supports it, though. Then, at least, when people complain to you about how you're spamming them, you can tell them that it isn't you - and if they were using SPF they wouldn't see the emails posing as you. GMail, among many others do use SPF records in spam scoring.
Man tager al kritik fra en artikel om en kultleder, flytter det over i en separat artikel. Den bliver så - per definition - ensidig, og så kan man slette den fordi den ikke lever op til Wikipedias neutralitetskriterier.
Har The Register for første gang evar en Wikipediahistorie, hvor kritikken holder vand?
Wikipediaentryen for møntindkast, håndværkerrøv, røvkavalergang - kært barn har mange navne - bruger blandt et af Eckersbergs mest elskede værker i lokumshumorens højtærede tjeneste.
Jeg bemærker mig en passant den, for mig hidtil ukendte, term for "synlig g-streng", hvalfinner.
Svarene vælter ind på min nye survey - indtil videre er det fedt også for 75% af respondenterne.
Fra undersøgelsens kvalitative del kan jeg oplyse at "Classy er kommet i survey heaven", at Google Docs også virker på iPhone og "Hej".
Nu er det blevet nemmere at indsamle svar på spørgsmål - Google Docs har fået forms.
Så nu kan jeg f.eks. bede jer svare på denne undersøgelse.
Det er den spændende påstand til debat i et essay på Terra Nova.
Klar og umisforståelig kommentar af Mikkel deMib om hvor futil, tilfældig og forkert den nylige afgørelse, der tvinger Tele 2 til at hive Pirate Bay ud af DNSen, egentlig er.
Inkluderer en lynhurtig "Piratebay via Google" søgemaskine for de stakkels Tele 2 kunder.
Det er åbenbart dårlig-marketing-dag på classy.dk. Doc Searls linker til denne rædselsside hvor enhver samtaledeltager ka få lov at føle sig som en billig luder.
Det er også kort tid siden vi havde en lille snak om den slags konversationelt reach out oven på et virkelig dårligt eksekveret hjemligt forsøg i genren.
Jeg er ikke personligt modstander af ideen "gaver til bloggere, måske skriver de om os så", men det skal bare gøres ordentligt og med en respekt, der passer til mediet. Jeg har i øvrigt en knippel idé i den retning - kontakt mig endelig, vizeum, eller andre lignende bikse, hvis I skulle have lyst til at lave jeres blogmarkedsføring på en bedre måde.
Reklamebureaet Jung von Matt er ærlige om deres uærlighed
We took our example from the most efficient creative idea of all times: the Trojan horse. Good advertising has an attractive exterior and is appealing. But at its core it is aggressive and consistently pursues a particular goal. Good advertising must be more than just nice and snappy. Good advertising is desire and deception
Efter nattens primærvalg i 22 stater står det i skrivende stund klart, at den 46-årige senator, Obama, har vundet mindst 14 stater mod Hillary Clintons mindst otte.
Meget forsigtig journalist. Jeg er ikke helt klar over hvilke matematiske overraskelser han forudser skulle give Obama eller Hillary flere stater når nu 14+8=22.
Som tidligere nævnt er Michel Gondrys næste film en nærmest optimalt timet hyldest til amatørfilm. Jeg siger optimalt timet, fordi filmen, hvis den var kommet for et år siden, kunne have virket meget spekulativt "med på en bølge". Gondrys film er en gave til genren, fordi den indskriver amatøren i en attraktiv historie som lokale helte og hjælper dem ved at udstede en slags tilladelse til begejstring for det uperfekte, som er nem at forstå. Resultatet giver sig selv: Youtube svømmer allerede over af filmremakes der fortsætter i sporet og anvender Gondrys term for de hjemmelavede fiktionsekstrakter - sweding*. (men det har vist også noget med en til-filmen-planlagt konkurrence at gøre)
Denne Die Hard sweding er virkelig god. Særlige props til luftkanal i pap og ikke mindst eksplosionen til sidst.
[UPDATE: Der er naturligvis også en sweding af denne film - eller af traileren for at være præcis]
* i filmens fiktion er amatørismen et særligt look film får efter at have været sendt til det eksotiske land Sverige, heraf sverigeficering.
Rejsen til Saturn som animationsfilm. Hvordan har jeg dog overset det? De har endda husket at indlægge en enkelt Wilhelm.
Fantastisk trailer for en tydeligvis hjemmelavet italiensk sci-fi film. Ham, der ligner Chewbacca er et fund. Flere fantastiske film hos producenterne.
De er inspireret af virkeligheden (1 og 2 - og her med en klonet kopi af Cruise).
Kulissen i film 1 er jo ren B-film.
Skidt med den republikanske nominering, den er efter alle solemærker at dømme overstået. Så videre til trekampen, Obama, Clinton eller McCain. Det er et svært vælg, men måske kan en hviderussisk avis hjælpe.
Til avismediekonference, lancerede påstanden at siden aviserne tydeligvis selv har sparet på redaktionerne så er det da bare om at få skabt en tyndere hinde, og indlede en rekruttering, af et blogbaseret redaktionelt supplement. Aviserne kan tilbyde synlighed - og indgå i en redaktionsproces, hvad blogs helt klart har brug for.
Det udløste det mildt uforstående spørgsmål "Men hvad er det du synes der er blevet dårligere?". Det havde ikke indledningsvis faldet mig ind at nogen på aviserne ikke selv ville være klar over hvor meget der er skåret ned i kvaliteten, men siden det åbenbart er tilfældet så tager vi lige min personlige top 5 måder aviser i dag er ringere end nogensinde på:
(Bonus: tegneserie om punkt 5)
(Bonus II: Jeg glemte på konferencen at nævne initiativet beatblogging, der er en plausibel måde at integrere avisredaktion og social redaktion på. Start f.eks. her)
Du milde en højpoleret, præsidentiel feel good sang. Virkelig kvalificeret valgpropaganda.
Remember the "we're unhappy to be Yahoo users even though we've been so for years"-debacle? Imagine the perfect storm of user disenchantment when this happens again - and the new account is a MS Passport? If you couldn't be bothered to imagine - don't worry. Flickr users already are.
Related Web 2.0 "build to flip"-thought: Isn't Yahoo the only company that has bought interesting web 2.0 upstarts, kept them alive, and seen interesting growth after acquisition? The jury is out on Jaiku - since the acquisition was so recent - but if an MS-buyout kills the upstarty enchantment with these services completely, we might just be witnessing a revenge of true independence. If you sold it you sold it - and it's just not an upstarty shared love thing anymore.
The recent trend in TV-show soundtracks to underline every single beat of dialogue with a "playful" pizzicato string-ensemble is overdone, pretty meaningless (the mood can't always be pizzicato) and intensely annoying. Please, please, please make it stop.
Og byder derfor på Yahoo, der så ifølge alverdens massemedier også fuldstændig er faret vild når det kommer til at forny forretningen.