Google's long anticipated plan to "out open" Facebook begins to materialize with the OpenSocial API. LinkedIn, Orkut, Ning, SixApart - all companies facing the risk of a Facebook squeeze - are launch partners.
The countdown to the first "OpenSocial" Facebook application has begun. And one guesses that such an app would be considered in violation of Facebook TOS - so we'll see tons of these pop up - in the same spirit as P2P file sharing - until Facebook just adapts.
Marc Andreesen's post seems the most comprehensive.
Henrik Qvortrup melder sig ind som venstremand i valgkampen, med en historie om at Naser Khader køber sort arbejde. Han kan vel næppe sidde på lørdag og "observere" valgkampen sammen med Jens Olaf Jersild og Lotte Hansen efter det?
Og så er det iøvrigt en solid sviner af en historie: Khader har ikke købt noget sort. Hans leverandør har rod i sit baglokale. Den virkelig interessante historie er egentlig at leverandøren er Ekstra-Bladets Michael Jeppesen, der lige har mistet sin platform for retfærdig harme.
Og det sidste spørgsmål: Materialet er jo gefundenes fressen også for Ekstra Bladet - men skurken i historien arbejder på avisen. What to do?
[UPDATE: Vi har et delvist svar: EB lader som ingenting.]
Jeg er nede på måske 90% effektivitet af GMails spamfilter. Jeg får ikke særlig meget spam - klart mindre end tidligere, hvilket i sig selv må have en forklaring - men effektiviteten af GMails spamfilter på det jeg får er nede på 90%. De sidste 10% er jeg nødt til manuelt at filtrere.
Min 6-årige nevø, som jeg lige har passet i et par timer her til aften, er en stor menneskekender.
Nu hvor Asmaa har bestemt sig - at politiske grunde - til ikke at tro at verdensjødekonspirationen stod for 911 - så kan vi jo give hende nogen videnskabelige grunde også. Der er sørme en hel journal om det og et godt website.
Det er helt fantastisk at give en politisk grund til ikke at tro på konspirationen istedet for en virkelighedsbaseret grund, men måske lever Asmaa simpelthen ikke i det virkelighedsbaserede samfund.
Og for lige at sikre denne post mod en mistanke om en etnisk bias: Jesper Klein tror også på den internationale konspiration, åbenbart. Eller er det et AFR-lignende dokumentarremake af Svend, Knud og Valdemar?
Ikke hvad du tror, men irritatedbeingsingle.com er en datingportal kun for folk, der prutter for meget, eller bare er nødt til at gå urimelig tit på toilettet. Og nej, deres safety tips handler ikke om voksenbleer.
Speculation on Wired about vinyl records' resilience in the market place contrasted with the CDs complete equivalence with digital downloads. Vinyl is analog and offers completely different qualities unlikely to be caught in digitization. CDs are just imperfect digital music. The imperfection being the CDs lack of physical abstraction. The CD could end as the same kind of technological blind alley that the Fax was. Digital in principle but not in the way we want, ultimately.
Vinyl offers a physicality CDs don't. Apart from the qualities of the sound, there's the record handling ritual, much more like performance than skipping to the next track on your 10 CD changer.
Der er for mange angelsaksiske performere og det havde været sjovt med nogen forbindelser mellem værkerne så man kunne navigere rundt i dem, men det er en meget sjov liste. Jeg har måske 35 af 50 værker og 10 af 50 indspilninger fra den.
Spørgsmål: Hvornår står det klart af Godfather er finkultur smuglet ind i bevidstheden som underholdning?
Svar: I filmens allerførste sætninger. I believe in America. America has made my fortune. And I raised my daughter in the American fashion. - i munden på en beskeden, tryglende bedemand, der beder Marlon Brando om retfærdighed. Replikken er helt unødvendig for underholdningsfilmen, men åbner straks op for filmens dobbetbetydning som Amerika-epos.
Smuglerteorien - om kunst i film som en smuglervare i film, der holder sig inden for den kommercielle underholdnings præmisser - er en fin opfindelse af Scorsese. Jeg har også set - of all people - Ingmar Bergman snakke om det i interviews, men jeg ved ikke om det var før eller efter Scorseses dokumentar.
[UPDATE: Holger mener at det er Scorsese, der citerer Bergman og ikke omvendt - se kommentarerne]
Jeg ville gerne have skrevet den her post da valget blev udskrevet, for nu kan den virke lidt bagklog. I det mindste kan den også nå at blive helt forkert.
Anyway: Det første jeg tænkte om Foghs udskrivelse af valget og ageren op til det var, at han virkelig havde glemt noget af håndværket fra da Lykketoft fik tæsk. På det tidspunkt lavede han en benhård matchning af alt Socialdemokraterne kunne forestilles at gå til valg på og bød over. Det fik dengang en til at tænke at den kan man ikke lave særlig mange gange - og derfor også "Så er vi nok ved at være halvvejs i Foghs regeringstid". Men det var klassisk Blair, ligesom hele Venstre=velfærd positioneringen op til magtovertagelsen i 2001. Denne gang har Fogh efterladt et tydeligt rum til socialdemokraterne at føre kampagne i - og det gør de så. Han har samtidig efterladt et rum til Ny Alliance at føre kampagne i, endda inviteret dem til at være vigtige, ved at starte med en asylhistorie - og Pia Kjærsgaard har været så venlig at markere det punkt endnu tydeligere. Det virker ikke helt ligeså profft som i 2005. Hvad man selvfølgelig både kan undre og glæde sig over, uanset politisk ståsted - politik har ikke godt af at blive skåret ned til økonomisk overbud balancerende på knivsæggen.
TV2 nyhederne har som et tema at videnskabsmænd og "systemet" er onde og fylder os med løgn, der slår os ihjel*. Det mener læger har medført et abortboom efter en overstyret advarsel mod P-piller og her til aften var temaet så ammestuesnak om strømallergi og strålerisiko ved trådløse net. Der er tonsvis af epidemiologiske undersøgelser. De viser mig bekendt ikke nogen erkendbar risiko. Så dukker 2-3 forskere op med vage formodninger om at der måske er noget. Og så tilføjer man nogen paranoide menneskers indbildte, ikke underbyggede, strømallergi og så har man "kritisk" journalistik.
Lad os starte med de absurde forskerudsagn: Vi er nødt til at arbejde med et forsigtighedsprincip. Når vi ikke ved det er sikkert så må vi hellere lade være med det, selvom vi heller ikke ved af at det er farligt. Det er ikke et forsigtighedsprincip. Det er paranoia. Vi kan forestille os at man skulle begynde at anvende det i sin dagligdag: Jeg ved ikke om jeg bliver overfaldet hvis jeg går ud af min dør. Der er gode grunde til at tro at jeg kunne blive det - jeg bor i et narkobelastet kvarter. Så må jeg hellere blive inden døre.
Det er det forskerne kalder fornuftigt. Men det er det selvfølgelig ikke, det er paranoidt.
I både p-pille tilfældet - hvor der er noget at komme efter, statistisk - og i strålingstilfældet - hvor der knapt nok er nogen facts, der bakker paranoiaen op - taler vi om forandringer i meget små risici. Dvs: Selv om risikoen er tredoblet, så er vi stadig ude i nogen højst usandsynlige problemer. Det er når man ikke tager det forhold med i overvejelserne at man har erstattet videnskab med paranoia.
Og alt imens så er vinklen på rygeforbuddet på restaurationer stadigvæk at det er upopulært - selvom historien kunne have været at hver anden ryger dør af at ryge, der er ingen historier om sygdomsrisici ved alkoholindtag, og der er ingen historier om risici ved fed mad og manglende motion - for nu bare at tage tre klassiske stordræbere.
*måske de skulle hyre Emil Bier.
(med undskyldning til Thøger Larsen)
Du danske vinter, jeg hader dig
dit gråvejr og mørke helt uden leg
usalig morgen, den korte dag
og blege piger i lag på lag
sner, sner, sner
det gør det end ikke, nej intet sker
Du er så fin som en roeknold
Din mørke aften er våd og kold
Din hofjuvel, det er juletid
Med mættede fedtsyrer hid og did
kort, kort, kort
selv julerusen forsvinder bort
En gråvejrsmorgen i februar
Kun fedt jeg tilbage fra julen har
Jeg vågner træt i et koldt mørkt rum
og håber at vejret snart vil slå om
nej, nej, nej
for foråret kommer jo først til maj
Du danske vinter, var du blot kort
jeg drømte dig hellere frem end bort
En høflig gæst på et sødt besøg
af mørke og drama, mens sneen føg
ak, ak, ak
gid vintertiden var brisk og brat.
Familien Beckmann er nærmest ideelle politiske hadeobjekter: Unyttig overklasse. Nedsparende, ufornuftig, selvoptaget, forgældet alderdom. Total energifattig uduelighed. På vej mod gulvet stadig fuldstændig ansvarsløse.
De kan hades både fra venstrefløjen i deres egenskab af snyltende overklasse, fra konservativt hold for at have soldet arven op og fra liberalt hold for totalt manglende selvstændighed.
- man kan godt forstå dokumentaren er blevet til, der er en nærmest litterær kvalitet ved familien.
(jeg fik skrevet posten inden radioens eftersnak "Nu er der hjælp på vej til familien Beckmann. Det viser sig at danskere i udlandet kan fp kontanthjælp, hvis de altså er pensionister og ikke har nogen formue" - man spørger sig selv, hvorfor egentlig?)
Flere classy.dk valgtrackere:
Alliancetrackeren.
Valgløftetrackeren.
Der er allerede 789 hits. Stort.
[UPDATE: Nu 13900!]
(og ja, jeg kan godt selv se det)
Hvad er der galt med Apple these days? Features folk ikke gider have - nødvendigheden af blog posts som denne.
Nej, det her er ikke en post om hvordan Christiania er "et nødvendigt eksperiment" og hvordan nogle tusinde demonstranters "modvold" beviser at vi er nødt til at have et nyt ungdomshus, men istedet en anvendelse af Verdensbankens statistikbanki lørdagsunderholdningens tjeneste.
Jeg har siddet og kigget på den lange tidsudvikling i velstanden. Altså ikke antallet af lukkedage i de københavnske børnehaver 2004 ift. 2008, men udviklingen på langt, langt sigt. I Verdensbankens statistik betyder det fra 1960 til 2006. I den periode er det danske (inflationsjusterede) BNP ca 3-doblet, USAs cirka 4.5-doblet, Kinas ca 30-doblet.
Velstanden i Kina indhenter altså vores med stormskridt, også selvom den kinesiske befolkning er blevet fordoblet i perioden, mens vores kun er vokset med 18%. USAs BNP per indbygger løber slet ikke lige så meget fra os som BNPen gør (de var 14% rigere end os i 1960 - nu er de 17% rigere end os) - fordi USAs befolkning også vokser eksplosivt - med 65% siden 1960.
Da var det det slog mig: Danmark er i virkeligheden et Christiania med 5.5 mio indbyggere. En velstandsklub hvor den sociale kontrakt er lavet for længst og ikke er til genforhandling. Man kan bolle sig ind (hvis man er over 24), men ellers er det en lukket fest. Og klart nok - hvis man lukker op så skal man jo til at slås om de gode steder med kig til vandet.
- Ude i verden har de valgt forskellige andre reglementer i klubhusene. Indien har næsten indhentet Kinas befolkning - fordi Indien ikke har haft en et-barns politik. I 1960 var der 50% flere kinesere end indere. I dag er der under 20% flere.Velstandsmæssigt var Indien og Kina på niveau i 1960 - men nu har Kina fuldstændig distanceret Indien og BNP per indbygger i Kina er på vej mod det tredobbelte af Indiens - ikke at Indien ikke også har sit eget boom. Det er bare mere fredsommeligt end Kinas.
Den samlede pris for rumfærgeprogrammet - hvis det bliver lagt i mølposen i 2010 som planlagt - ender på 145 mia $, eller omkring 750 mia kroner. Den samlede pris for Apollorumprogrammet, i 2006 dollars (ifølge Wikipedia men uden kilde, så god only knows hvem, der har regnet det ud) var nogenlunde det samme, 135 mia$.
I morgen er der "byg et nyt månelandingsfartøj" konkurrence i New Mexico hvor førstepræmien er 1,35 millioner $ og den sandsynlige vinder er en weekend-amatør gruppe finansieret af sponsorer og Doom-skaberen John Carmack, der også leder gruppen. Nu er der en del ting der ikke er med i pakken, som f.eks. et mandskabsmodul og en måde at forlade månen på, men månelanderens del af det oprindelige regnskab var ca. 11 mia $.
"Technology doesn't just work by itself," he says. And: "Space isn't easy. It's hard. But the physics haven't changed since Apollo, and a lot of the technologies around space exploration have, making it easier than ever."
Jeg må indrømme at min første tanke da jeg hørte tallet ikke var "sikke mange penge" men "er det virkelig ikke mere?". Hvis nu vi var en rumtosset nation og sløjfede efterlønnen og ulandshjælpen i ét hug, så kunne vi finansiere det meste af programmet selv.
Den amerikanske beredskabsstyrelse, FEMA, havde brug for lidt god PR og lavede derfor et pressemøde - uden presse. Pressen var kun til stedet med optageudstyr. De eneste der kunne stille spørgsmål var FEMA ansatte så chefen kunne få lejlighed til at svare "Vi klarer brandene i Californien meget bedre end Katrina".
Jeg har kørt den ovre i min tumblrstrøm, som der ikke er nogen der læser, så her er den i mainstream: En langt federe video om hvorfor computere er fede, end de poetisk/saglige om web 2.0 og den nye digitale virkelighed fra ham med den tyske accent.
I Love A Computer from Jona Bechtolt on Vimeo.
Så undskyld tumblrstrøm, her er den igen.
Jona Bechtolt laver også nerdcore electro og spiller iøvrigt i Malmø på onsdag og i Århus på fredag.
Blå = alvorligt, faktuelt, upersonligt.
Pink = følelsesbestemt, socialt
Grøn = medialt, stilbevidst
Brun = grønt/økologisk, stofligt
- er det bare mig, eller er der noget om snakken?
Jim: Are you playing that game again?Video på Valleywag.
Dwight: Second Life is not a game It is a multi-user virtual environment. It doesn't have points or scores; it doesn't have winners or losers.
Jim: Oh, it has losers.
Se selv i Ny Alliances videoblog - videoen "Jørgen Poulsens ankomst til Ny Alliance".
Denmark retains its leading position for 2008-12. The country stands out for the successful balance that it appears to have struck between the state and the market. Product markets operate efficiently and labour markets are flexible (with low non-wage labour costs and few restrictions on hiring and firing). Denmark compensates for its high tax burden with the quality of its public goods, notably infrastructure and higher education.
Fra den omtalte Economistundersøgelse.
- Det der selvfølgelig er værd at bemærke er at de ting, der virkelig klodser på skattetrykket ikke er dem Economist roser nationen for. Det er værd at nævne - modsat hvad valgkampen handler om - at det var socialdemokratiet, der i 90erne for alvor ryddede op i det berømte flexicurity system. Det er derimod bekymrende at socialdemokratiet anno 2007 ikke synes at det er en positiv historie. Socialdemokratisk valgkamp handler kun om udbetalinger, ikke om "strukturel velfærd" som den burde, efter min mening.
Essentiel Nick Douglas: The 5 sites you must stop reading (and 5 to replace them). Jeg har endnu ikke fortrudt min boingboing unsub, og The Onion websitet har ganske rigtigt det problem at det bedste på forsiden altid er fra arkivet.
Mere Kottke guld - et opsamlingsheat af mennesker der mener en hel masse om hvad nogen andre mennesker mener i den retfærdige harmes tjeneste.
Konstruktionsvideo for de LEGO-huse til Vesterbro Bjarke Ingels for tiden udstiller i New York.
Nyheden om at Konservative har valgt at deres "smart i en fart 2.0"-gimmick er Twitter, kombinerer mentalt for mig med partiets velhaver-rødder og de mange fløjkrige med én uundgåelig konklusion:
Jeg er sikker på at du ligesom jeg har surfet i årevis for at få det gode, udtømmende tør man næsten sige i denne sammenhæng, svar på spørgsmålet:
"Hvordan oversætter man 'Den, der fisen lugte kan, det er fisens ejermand'" til engelsk?"Her er svar.
Det kræver to fuldstændig identiske skaldepander at håndtere én ex-sovjetpræsident.
Vi diskuterer biblioteksudlån vs. forlagsomsætning. Udgangspunktet er opfattelsen, at forlagene følger nogenlunde med - for skønlitteratur endda oplever fremgang, mens bibliotekerne bare oplever krise. Der bringes grafik på bordet fra en statistisk opgørelse - men whoa hvilken fantastisk talfusk. Underligt nok er det talfusk der skal vise at himlen falder ned, ikke at bibliotekerne er super relevante.
Jeg tog mig tid til at rette op på fusken. Se her:
- den nedadgående bjælke er den der i virkeligheden rammer nullet, ikke X-aksen på den originale grafik. Der er lissom en forskel.
- Den her er storslem. Fortegning til nul er ganske vist mindre, men til gengæld fungerer søjlerne her også som fordelingslagkage og den er jo altså voldsomt fortegnet når man lige glemmer de første 40 millioner bøger...
Hvis alle blogposts var som denne serie på tre, så var der ikke brug for andre medier...end altså New York Times, der venligt bringer, og måske betaler for, researchen i de tre posts.
Det er en nærmest grotesk grundig undersøgelse af hvilket af to næsten ens fotografier, der er en iscenesat forbedring af det andet. Undersøgelsen involverer samtaler med eksperter i 4 lande på to kontinenter, en rejse til Ukraine for selv at se hvor billedet er taget, og et større ensemble af fotoanalyseringseksperter. Og så altså entusiasme og detektivisk fascination.
Socialdemokraterne kan ikke vinde et valg om tre uger, men de kan tabe godt eller dårligt - dels for partiet selv - og så kan de håbe at Fogh via Khader og de nu ikke længere regeringshadende Radikale bliver bakset ind i en politik, der skal lykkes henover midten, og ikke udover fløjen sammen med DF. Fogh i midten er langt mere bekvem for Socialdemokraterne at slås om indflydelse mod - og hvis de er lidt heldige så giver det en dynamik, der klæder partiet helt anderledes på til den næste valgkamp end de er nu efter 6 år helt uden kontakt med magten.
TIL GENGÆLD så kan de evindelige ompositioneringer og det uærlige raseri, der er Henrik Sass Larsen, overhovedet ikke bruges i en konstruktiv rolle med mere indflydelse, så et resultat henover midten vil være en fremragende anledning til at skifte ud lige under toppen hos socialdemokraterne.
Det bliver virkelig blitzkrig: Valget falder allerede 13. november.
Aviserne har nekrologer liggende klar i skrivebordsskuffen for folk de tror er lige ved at dø. Her på classy.dk er vi kommet i besiddelse af en lignende samling overskrifter til brug efter et lynvalg
[UPDATE: Jeg glemte en vigtig en:
Vi noterer os i forbifarten at sidste skud i kanonen inden ordren om invasion var "Hej Naser, vi kan heller ikke lide Pia".
Shelley Powers laver en kulsort what-if og forbinder skovbrande i det rige sydcalifornien og Katrina.
Firefox-browseren er ikke bare en succes for os brugere, men også en økonomisk succes for Mozilla - de mange penge kommer primært fra Google, der betaler for de søgninger folk laver via den i browseren indbyggede søgeboks. Mozilla er simpelthen en stenrig organisationen - næsten halvdelen af omsætningen er overskud. Kun 50 af de 1000 udviklere der har bidraget til Firefox 2 arbejder for Mozilla.
Ny dansk-portal, der forbinder alle de forskellige online sprogdukse jeg kendte i forvejen. Det ser faktisk rigtig rart ud. Der er blandt andet særlig lækkert at den digitaliserede Ordbog over det Danske Sprog er med.
Du kan blive instant-ekspert i web 2.0 på KForum med en bluffer's guide jeg har skrevet.
Tilsyneladende sælger klassisk musik bedre end forventet på nettet. Jeg synes ikke det er så mærkeligt: Klassisk er notorisk Long Tail, med meget få hits, men et meget stort katalog. Den form for vare er skabt til digital distribution. Artiklen i linket gør en del ud af at mene at det også handler om at man slipper for at blive dunket oven i hovedet at selvtilstrækkelige overkompetente pladebutiksansatte. Det har jeg ment noget om før.
Værterne i den 11. time har delt opgaverne mellem sig - eller fascineres bare af forskellige ting - sådan at det har udviklet sig til en slags Good cop/Bad cop rutine: Mikael Bertelsen laver udsendelser, der er interesserede i gæsten, optagede af gæstens vinkel på tingene og nysgerrig. Mads Brügger, derimod, laver udsendelser hvor formålet er at afsløre nogen - helst gæsten selv - i at have gjort noget forkert. Personligt kan jeg bedst lide de nysgerrige udsendelser.
Det er - i Brüggers tilfælde - tilsyneladende helt systematisk ideen om hvad der er værd at beskæftige sig med. En ny bog om Tønder-sagen, bogen om blændværket Dagen, TV fra Nordkorea handler altsammen om afsløringer. Ikke bare om sandheder, men specifikt om afsløringer - og helst med en fejlende skurk i midten. Måske er skurk ikke det rigtige ord. Fejltager er mere rigtigt. Det handler om vurderingssvigt, ikke moralske svigt. Det er i virkeligheden en meget protestantisk fortællevinkel - det er ikke det ubetinget ondskabsfulde, det handler om, men afvigelser fra det bedste, det rigtigste.
Det problematiske ved stilen ligger dels i den meget assymetriske risiko for Brügger og hans interviewoffer, der selvfølgelig altid er der, men i et program som den 11. time - der konstruerer sine historer som undersøgelser og ikke kritik - kommer den mere snigende. Og så selvfølgelig i den målet helliger alle midler-logik, der driver processen: Hvis fejlen, afsløringen, er stor nok, så kan vi godt invitere gæster under falske forudsætninger, vi kan godt citere folk, der havde bedt om ikke at blive citeret - og vi angribe kritisk fra siden, uden at gøre det klart for offeret at det er et offer, fra starten.
Den hotte asiat på det klassiske Mastermind-cover var datalogistuderende da billedet blev taget. Nu har hun sit eget softwarefirma.
Jeg har endnu ikke set en af Vibeke Windeløvs samtaler med vindere uden at Windeløv på et tidspunkt røber banal manglende viden om - og altså sin ligegyldighed med - samtalepartnerens livshistorie og -værk. Det skurrer i øret, når nu det er dén fascination, der skal skabe programmet.
Vi har læst om dem i årevis, men her er et filmklip: Britiske soldater sendt på øvelse under påvirkning af LSD, for lige at se om stoffet kunne bruges i krigsførsel. Speakeren er første klasse
But one hour and ten minutes after taking the drug, with one man climbing a tree to feed the birds, the troop commander gave up, admitting that he could no longer control himself - or his men.
Via en af de mange ScienceBlogs.
(sådan off the top of my head, kunne jeg bedre lide sounden på Tripper, men jeg har ikke hørt så meget endnu)
Weekendavisen leverer to indirekte kommentarer til min post om det snævre intellektuelle miljø i København i 50erne og 60erne. Den første en slags indvending fra den islandske mangekunstner Hallgrímur Helgason (radio, stand-up, romaner, filmmanus, sangtekster, musicals, teater, samfundskritik - meget, men indenfor klassiske litterære rammer)
Det kan godt være, at jeg er lidt speciel, men Island er et lille og åbent samfund, hvor alting er muligt. Det føles, som om samfundet kræver, at hver mand giver alt, hvad han har.
Det andet, et spændende uddrag fra en ny bog af Poul Behrendt om den gentleman's agreement der var mellem Peter Seeberg og Thorkild Hansen om gensidigt at fremme hinandens karriere når man fungerede som anmelder og journalist istedet for som forfatter. Det uddrag bringer iøvrigt også Jens Kistrup på banen som en fra kredsen - og han figurerer omvendt hos Barfoed som en der logrer for Rifbjerg...
- Behrendtbogen lader til at forfølge det litterære detektivværk, der vist også var tilgangen til Behrendts Dobbeltkontrakten, men denne gang altså om interessante forfattere istedet for noksagten Peter Høeg.
En indlysende idé, men lige god for det og jeg havde ikke selv tænkt på den: Søgemaskinefirmaet Powerset bruger Amazons Mechanical Turk, ikke til at få udført arbejde, men for at få vurderet kvaliteten af søgeresultater - altså en slags mekaniseret, billig fokusgruppe, eller meningsmåling. Ideen er jo lige til at importere til Danmark: Istedet for de irriterende opringninger fra meningsmålingsfirmaer, en åben tjeneste, der betaler en krone for hvert brugersvar der afleveres på nettet.
Er der nogen der ved om det allerede er forretningsmodellen bag de mange online opinionsmålere, og om det eneste Powerset har opdaget er at det sådan set er en nem forretning at lave, bare med MTurk?
Holy crap, traileren til Susanne Biers amerikanske eventyr stinker virkelig meget. Yndlingsstank: Benicio del Toro hjælper sød lille dreng med drengens vandskræk. Virkelig brækværdigt.
Ekstra spørgsmål: Er Susanne og Emil i familie?
[UPDATE: Faktisk er traileren så slem at den får mig til at tænke på dette trailerremix]
Godt kontrapunkt til Den 11. time med kværulanten Emil Bier
En mand, som enten er lektor eller evighedstudent, overfaldt mig verbalt
fordi jeg havde en gammel DBU t-shirt på, som reklamerede for mælk.
Mættet fedstof! Han mente at jeg burde tænke mig om før jeg sendte
den slags budskaber afsted, og afhørte mig nærmest om det.
Skulle Emil Bier ikke i virkeligheden se at få en weblog?
Lidt mere amerikansk patentgas - Patent Troll Tracker har en post om patentsager mod Fortune 100 virksomheder, altså mod de store amerikanske virksomheder, der virkelig kan betale. Bloggen har undersøgt i hvilket omfang patentsøgsmålene foretages af fupfirmaer, kun oprettet for at lave patentsager, eller faktisk handler om beskyttelse af rigtige produkter der er opfundet og på markedet. I medico-sektoren - hvor patenter giver mening - er der ingen fuppatenter, men kun sager mellem virksomheder, der faktisk laver varer. I software er det stik modsat: 2 af 3 patentsager anlægges ikke af innovatorer, men af folk, der bare malker patentprocessen.
- det kan næppe være tydeligere at softwarepatenter er et stykke mislykket lovgivning.
En amerikansk patentadvokat indså til sidst det logiske: Hvorfor overhovedet vente på at nogen, der opfinder ting for at tjene penge og bringe den teknologiske udvikling videre, når man bare kan lave patenterne selv. Man skal jo alligevel bare kombinere ting, der findes i forvejen på en måde ingen endnu har bestemt sig for ikke er indlysende.
- Det interessante twist er her at opfinderadvokaten arbejder på et advokatkontor, der arbejder for Google - men at et andet patentkontor netop har sagsøgt Google for at tjene penge på en af hans pseudoopfindelser...
Næsten hver anden it-ansatte kan takke den ellers forhadte Microsoft-chef Bill Gates for deres job. En undersøgelse fra analyseinstituttet IDC viser, at 14,7 millioner it-arbejdspladser ud af et samlet antal på 35,2 millioner enten sælger, servicerer eller distribuerer Microsofts produkter. [...] Microsoft har mødt stor modstand fra konkurrenter, der mener, at firmaet med sine storsælgende produkter har noget nær monopol på markedet. Det ændrer dog ikke ved, at selskabet bidrager betydeligt til værdiskabelsen på it-området.Værdiskabelsen er så ikke indenfor kontorsoftware, hvor Microsoft har monopol, eller indenfor operativsystemer, og meget snart er det også slut indenfor anti-virus software. Hvor har de liberale journalister taget deres økonomieksamen? Selvfølgelig bidrager vinderen til værdiskabelsen. Forestiller de sig at markedet for personlige computere ikke var opstået uden Microsofts monopol? Vi ser også frem til de positive artikler om hvordan EU-bureaukrati skaber millioner af jobs indenfor administration, fordi de - heldigvis - er superindviklede at følge med i.
Hvad ville der ske, hvis vi spurgte verdens top-50 politiske bloggere, om vi måtte bruge deres indhold i en non-profit organisation, der ønskede at lave en konkurrent til de elendige gratisaviser, det flyder med i busser og toge i København?
- jeg mener ikke kvaliteten er der, simpelthen. I bedste fald så dækker blogs (bedre end de traditionelle medier) nogen holdninger fra hver sin ende af meningsspektret (i virkeligheden hvert sit hjørne i meningstrianglen udspændt mellem "realiseret socialisme", libertarianisme og nationalkonservatisme). Der er langt fra en collage af enøjede synspunkter fra 3 lejre til ét sammenhængende nyhedsmedium.
For mig er det mest underholdende ved Jørgen Leths skandaløse erindringer - og åbenbart ved Niels Barfoeds kommende erindringer - hvor utrolig få mennesker der var på den danske kulturscene i gamle dage. De fik så lov til at lave alt muligt de ikke havde forstand på - fordi der ikke rigtig var andre end dem "herhjemme i Danmark" der vidste noget om noget. Jørgen Leth lavede film med Kurt Thyboe, Ole Michelsen og stort set alle der idag på nationens vegne interesserer sig for cykling - altså af dem, der var i live på det tidspunkt. Niels Barfoed var filmkonsulent og havde gået i gymnasiet med Rifbjerg, Jesper Jensen og Villy Sørensen. Jørgen Leth fungerede også i(eller blev tilbudt?) jobbet som Politikens balletanmelder(!).
Undervejs støder man på "langt kendtere end deres produktion berettiger til" personer som Ebbe Traberg - en mand hvis egenproduktion vist er totalt glemt allerede - men han kendte alle jazz- og cykelelskere i København og dem af dem, der slog igennem tog ham med i kanten af projekterne.
På den måde har København virket lidt som Warhols factory - nogle få rigtige talenter og så en masse mennesker man kun kender til fordi de har været de andre, der var til de fester, som de dygtige gik til.
Jeg spørger mig selv om det overhovedet er anderledes nu? Der er mere kultur - om ikke andet flere offentlige kroner - så der burde være grundlag for mere end ét miljø, men man kan have sin tvivl om det findes.
I anledning af robotkanon nedenfor, så kan man læse videre her om knippelgode bud på hvad hi-tech krig af den amerikanske slags egentlig udretter: Jeg synes pointen med at hi-tech krig er psykologisk ineffektiv lyder som noget, der må være rigtigt. Bemærk en passant at den amerikanske hær skam allerede er i gang med at lave robotkampregler for etisk forsvarlig robotkrig.
Titlen er citatet fra General Sanchez, i to år under og efter Irak-invasionen øverste chef for de amerikanske styrker i Irak, og manden der fik det ubehagelig job at fortælle verden om Abu Ghraib efter historien kom frem, i et voldsomt angreb på Bush-administrationen og planen i Irak.
Folk spørger hvorfor han ikke sagde noget da han var i jobbet som militær øverstkommanderende og han siger det yderst fornuftige: Det sidste man skal ønske sig er at militære ledere kritiserer politiske ledere der afgiver lovlige ordrer. Det er - i en nøddeskal - den forskel på USA og dem USA vælger at slås med, der gør at vi altid bør være allierede med USA og ikke med de andre.
Nå men Site5 flyttede min konto til en ny serverpark hos ThePlanet og dels er den mindre besat, dels er maskinen vist nyere så jeg har lige fået en monster upgrade af min 5$ hosting uden at skulle betale mere. Med lidt held tager upgraden de irriterende dobbeltkommentarpostings med sig i graven også.
Det funker udemærket, de har go responsiv support, og hvis man ender med at synes det var lidt ærgeligt har man altså kun betalt 40kr om måneden for - i dette øjeblik - 750 GB diskplads (ja, det står der virkelig - jeg har "kun" 55 GB fordi jeg købte i januar).
Anyway - hvis man skal have noget billy hosting som alligevel bringer en ganske langt er det en fornuftig ting.
For that total control feeling - også billigt og på god hardware - bruger jeg Linode til 20$ om måneden?
Har jeg virkelig brug for begge dele? Teknisk set, nej - men jeg købte 2 år med den billige først og diskkvoten er næsten pengene værd i sig selv.
Historien nedenfor lød som et plot til en Supermanfilm: Et nyt supervåben skal demonstreres for generaler og senatorer, men demonstrationen går amok - hvem skal nu redde dem?
Her er en mere. I følge kilden blev de kun reddet af et tomt magasin - det må nu blive ved påstanden for det er umuligt uden historien at se at der er noget som helst farlig ved denneher video (beskrivelsen lagde op til at kanonen endte peget direkte mod kameraet)
Til trods for mere og mere absurde sikkerhedsritualer i lufthavnen er det stadig væk nemmere for en terrorist at få en bombe igennem end at vinde i plat og krone. Kontrollerne overser 60% af de testbomber de udsættes for.
En automatisk antiluftskyts-kanon gik amok på et træningsanlæg, tømte magasinet og dræbte 9 soldater i omgivelserne undervejs. Lad tusinde science-fiction sammenligninger løbe frit.
Flere detaljer.
Dengang jeg gik i skole nede i Sønderjylland var gymnasiet - på de kanter - noget eksotisk. Siden er "de gymnasiale uddannelser" dels blevet et udvandet begreb og dels blevet mere almindeligt. Den historie jeg syntes at jeg kunne om det var, at hovedstaden var foran med at færge alle videre til en 12 årig skole, men at selv vestjylland for længst havde indhentet efterslæbet. Det er også delvis rigtigt - hvis bare man lader være med at tage små byer med. Jeg har gået på to folkeskoler, Skærbæk Kommuneskole (god) og Vittenbergskolen (virkelig rådden). Hvis man kigger på Undervisningsministeriets hvad skete der så?-statisti*k finder man ud af at Skærbæk-skolen kun afsætter en trediedel af eleverne til gymnasiale uddannelser, mens Ribe-skolen afsætter dobbelt så mange af sine elever der. Ribe-skolen er endda en smule bedre med end Tåstrup og Tårnby, vurderet på stikprøver, men stadig lige nummeret under skoler i Rudersdal kommune nord for byen, hvor det virkelig er alle der skal videre.
På det gymnasiale niveau er gennemførelsen høj i Vestjylland og nord for byen, men svinger ellers voldsomt rundt om København - mellem 55% og 90%. 55% på gymnasieniveau? Scary lavt, mand. Rekrutteringen herfra til længerevarende uddannelser (bachelor og kandidat) svinger fra 20% til 35%. Altså en variation der er lige så slem som frafaldsgraden om man vil.
Nåleøjerne er forskellige steder: I Sønderjylland er det rekrutteringen, der simpelthen ikke er der. Børnene går ud af skolen, eller til en erhvervsfaglig uddannelse, altså noget håndværk eller landbrug. På Vestegnen og på Amager kommer de lige ind i møllen, men så stopper det der. Nord for byen er der ikke rigtig et nåleøje.
Hvis man lægger det hele sammen* så ender vi med tættere på 5% end på 10% fra en lille by på landet, der søger ind på en længerevarende uddannelse, måske 10% på vestegnen og måske 25% nord for byen.
* På ret ustatistisk vis med stikprøver - det vanskeliggøres også af 9./10. klasse skellet - man kan ikke finde ét tal som er "fra folkeskole til gymnasiale uddannelser)
* Igen virkelig ustatistisk ved bare at gange procenter sammen. Så det kan være helt vildt forkert.
Inden jeg smutter så lige et hurtigt Vorherrebevares over Nobelpris-organisationens site med undervisningsspil. Spillene er allesammen virkelig dårlige - og jeg er ikke helt færdig med at måbe over denher karakteristik af Goldings "Fluernes herre"
If you haven't read the book, read it and come back! It's a very entertaining and exciting book about a group of young boys who are isolated on a desert island.
Hiya, Site5 flytter min server over de næste par dage. De har lovet at alt bliver smeuth, men jeg gemmer lige mine updates på Tumblr imens...
Holger laver en stenhård tackling på TDCs YouSee. Man får lyst til at lave en retorisk kritik af branding-begrebet, inspireret af den retorisk baserede indsigt som bl.a. Michael Kristiansen som Anders Fogh spindoktor har haft succes med, nemlig den enkle idé at kommunikationen ikke skal være en fernis på en politik, der føres af private hensyn. Kommunikationen skal være politikken og vice versa.
Det samme med branding: Din vare er nødt til at være den væsentligste kommunikation i dit brand. Hvis din vare ikke kan leve op til din kommunikation, så er du i gang med at lyve for dine kunder, og det kan de ikke lide i længden.
Selv supermærker som Apple lever under de betingelser, er det værd at bemærke: Hvis produktet ikke længere leverer det du siger, så nytter det ikke noget at sige det endnu højere.
Abelone Glahn får nigerian letters maskinoversat til dansk. Hun synes det er sjovt de er så dårlige. Jeg synes det er fantastisk de er så gode
For dette, du skal drage forsorg for at skaffe oss dine bankdetaljer og derpå at være færdig at modtage din første overførselen. Så snart som penger kommer til din bankkonto, får du en medelelse deraf, og vejledninger vad angår disse pengesumen. På den tid du skal overføre penger til den andre af vore klienter i Europa, Rusland eller andetsteds i Asia eller andet land.
Lige så spændende artikel på Eurozine om øriget Europa - ikke længere to blokke, men utallige små og store sfærer under EUs enorme "soft power". Det med soft power skriver han ikke om, men det passer lige ind.
Sjov artikel på signandsight om film om mænd på jagt efter muser.
Salt lægger sig der hvor bølgevibrationen ikke bevæger pladen, tjek de mange smukke løsninger til bølgeligningen, efterhånden som frekvensen stiger.
Det er en sag, der skal afgøres ude i de enkelte kommuner sammen med forfatterorganisationen PEN, der reelt kan vurdere, hvem der er forfulgt, siger Mogens Jensen til Ritzau.Hvor i al verden skulle PEN vide det fra? De ved hvem de bekymrer sig om, men det er ligesom noget andet. Om den på nettet meget omtalte afvisning af at Ayaan Hirsi Ali skulle være en truet forfatter, så må man sige at det er dårlig kommunikation fra en forfatterforening. Hvis man skal være flink, så handler det om at PEN ikke ser det som sin opgave at være garant for frihed - end ikke ytringsfrihed - i al almindelighed, men kun helt specifikt forfatteres ret til at være forfattere. Nu er den ret jo ikke meget værd hvis den kan ledsages af en diskussion med indholdet "Men er NN overhovedet forfatter?", men i det mindste kunne man lidt mindre tonedøvt forklare at det var det, der var positionen.
Anybody else find it odd that the basic mode of operation of "Facebook virality" is to do what the MS Office based Macro vira of the 90s sent their creators to jail for?
(This in annoyance at getting an email that "XX just added someting to your Funwall" - the hell he did. I don't have one.)
Sådan rent resultatmæssigt er Morten Olsen vel den landstræner siden før Piontek, der har leveret de dårligste resultater, ikke? Måske burde Piontek have fået mere ud af sit langt bedre spillermateriale, men en EM semifinale og hele den mentalitetsændring at man kan komme med, er ikke så ringe. Johansson lavede det bedste danske VM nogensinde og Richard Møller Nielsen blev europamester.
I umiddelbar forlængning af den triste danske fodboldkamp var det en fornøjelse at se England slå Frankrig i rugby - for i rugby er der ingen flæbende Jesper Grønkjær, ingen slapsvanse der kaster sig på banen i påstået smerte, ingen der angste venter i baggrunden, bange for at det er dem der idag skal gøre forskellen, ingen der brokker sig til dommeren. Det er bare energi, og vildt udseende giganter som, f.eks. Frankrigs Sébastien Chabal - en mand så enorm at han problemløst løb videre hvis kun to englændere besluttede sig for tackle i fuld fart og hænge på. Først når nr 3 og 4 også ville bæres kom han ned med nakken.
På kommentarsporet til Riget DVD sættet oplyser Lars von Trier at historien er udviklet under anvendelsen af to kreative regler: Ingen gennemlæsninger og ingen sletninger. Med andre ord: Man må kun finde på, ikke vælge fra.
Der skulle være en option i forced focus tekstbehandlere som WriteRoom* der fixerer teksten permanent, så den ikke kan slettes, når bogstaverne er måske et minut gamle. En ordning med "kun en side tilbage fra bunden" kunne også være cool.
Jeg sad forleden og suggererede sådan en "kun fremad" oplevelse frem ved at skrive så hurtigt jeg overhovedet kunne (det er ikke så hurtigt, jeg er ikke touch typist), og det havde gode og dårlige momenter: Det gode moment nr 1 er at det virker. Godt moment nr 2: Det fik mig til at mindes dengang jeg stadig lavede matematik, en oplevelse der kan minde lidt om at debugge kode, hvor man bliver ved og ved og ved med at rulle spor ud, til ét af sporene træffer målet - og herefter kommer der så en delikat periode hvor man meget omhyggeligt, uden at knække tråden, bevæger sig tilbage langs sporet og sikrer sig at man virkelig kan forbinde udgangspunkt og mål permanent. Hele den proces foregår i en slags mental kvantetilstand, hvor man har det hele i hovedet på en gang, og helst ikke skal forstyrres da en forstyrrelse risikerer at kollapse tankebølgen. Og man skal altså heller ikke forstyrre sig selv ved hele tiden lige at gå tilbage og tjekke sporet. Det skal man først gøre når man har et mål i sigte. Den form for koncentration er nødt til at være hensynsløs.
Det dårlige moment: Jeg skriver langt flere tekster der ligner den her, eller programkode, end jeg skriver historer - så god only knows om det også virker for mig når jeg skriver i en uvant form.
*Vi minder om at Just har ret, forresten: F11 i word eller openoffice gør næsten det samme som WriteRoom
I virkeligheden orker jeg end ikke at have et indlæg om kampen her, så jeg rykker det ned i MORE teksten -
Hvis det ikke var klart før i dag, så burde Morten Olsen fyres fordi han ikke er klar over han er i showbiz og man går direkte i omklædningsrummet uden at forklare sig efter sådan en kedelig glansløs indsats.
Danmark har aldrig mødt et kedeligere spansk landshold, og alligevel var det Olsens sædvanlige, analytisk fornuftige, men ineffektive fodbold der så svag ud på hjemmebanen. Man får ondt i håret af at se disse håndboldkampe, hvor spillerne af og til har held til at storme frem mod modstandernes mål inden forsvaret kommer på plads - og så lige venter for at se om de andre er med i spillet, istedet for at skyde for effekt. Jeg gætter på at en statistisk analyse af sporten viser at "tid brugt i straffesparksfeltet før afslutning" ikke er en succesfaktor i fodbold.
Masser af spillerne på landsholdet er i stand til at gå på banen for deres klubhold og slå hold, der er bedre end det spanske hold de tabte til idag.
Hvad er det værste der kan ske for landsholdet lige nu? Det må næsten være at Olsen melder sin afgang samme dag Laudrup bliver fyret i Getafe for samme forsyndelse som Olsen begår på landsholdet: Fodbold, der i princippet er bedst mulig, men bare ikke på banen - og en manglende evne til at justere spillet for effekt, når nu det viser sig at det er sådan.
Hvis Putin er blevet for meget også for hvideruslands diktator så...
Den sø Atlanta og byens 5 millioner indbyggere får sit drikkevand fra er så udtørret af tørke at byen kun har vandforsyninger til 3 måneder mere. Det er uklart for mig om Al Gore er involveret, selvom han kommer fra nabostaten Tennessee.
Kottke er on fire for tiden - først med replikken "Al Gore får Nobels Fredspris for et Powerpoint slideshow" og her med det tragiske møde mellem amerikansk radio og islands indadvendthed.
(Og så sprang jeg endda posten "Så nu har Gore fået en Emmy, en Oscar og en Nobel for sin film - han mangler kun en Grammy" over.)
Wikipedias kategorier på artiklen om Michael Jackson siger næsten alt man har lyst til at vide om de grænser der trods alt er for hvad man kan med folksonomies
Semi-protected | All articles with unsourced statements | Articles with unsourced statements since October 2007 | Jackson family | Michael Jackson | 1958 births | African-American singer-songwriters | American choreographers | American dance musicians | American dancers | American disco musicians | American funk musicians | American male singers | American multi-instrumentalists | American pop singers | American record producers | American rhythm and blues singers | American rock singers | American soul singers | BRIT Award winners | Falsettos | Former Jehovah's Witnesses | Grammy Award winners | Hollywood Walk of Fame | Indiana musicians | Jackson 5 members | Living people | Motown artists | Guinness World Record holders | People acquitted of sex crimes | People from Gary, Indiana | Rock and Roll Hall of Fame inductees | Songwriters Hall of Fame inductees | Sony BMG artists
Bonus MiJac: Den bizarre combo Live Looping, Fransk TV, KT Tunstall og I Want You Back.
Mozilla is setting up a development presence in Copenhagen to do mobile browsers
Christian Sejersen, recently the head of browsers at Openwave which has shipped over 1 billion mobile browsers, joined Mozilla Monday. He'll be heading up the platform engineering effort and setting up a R&D center in Copenhagen, Denmark.
If Denmark could somehow get out from under the "consulting and Microsoft products"-rock we've been living under, we could maybe actually start making an internet difference...
Rygterne var sande.
Let's think: Less users than Twitter, but better, richer but not complicated, platform. If you're Google, acquiring users is not your problem, so less users probably translates to better price for more platform.
OR - Tim O'Reilly is right, and this is a timely kille app for the GPhone...
[UPDATE: The bad news: "In order to focus on innovation instead of scaling, we have decided to close new user sign-ups for now." uh oh. I'm getting a strong feeling of deja jot. So far it's taken 11 months to migrate Jot - if that's what they're doing]
Det lader til at være det spørgsmål Bernard-Henri Levy stiller i sin næste bog. Og altså ikke som en howto-guide, men som et spørgsmål "hvordan kan I få jer selv til det?", hvis nogen skulle være i tvivl. Tilsyneladende en slags opgør med rygmarvsagtige "kritiske" positioner på venstrefløjen.
Vi afventer det fyldige boguddrag i en kommende udgave af Lettre Internationale.
Måske er posttitlen en overdrivelse, men den er ikke stor: De først 3/4 af denne video om hjernen, dens anatomi, bevidsthed, kvanteeffekter i den og bevidsthedens kulturhistorie er uden tvivl nogen af de mest informationsrige 45 minutter jeg nogensinde har oplevet. Hvis jeg var 18, i færd med at skrive min ansøgning til Universitet, så ville jeg straks slette det jeg havde skrevet og finde en måde at studere det her foredrag på.
En del af udgangspunktet er Roger Penroses bog The Emperors New Mind, på samme tid et angreb på algoritmisk kunstig intelligens og et forslag om en anden basis for intelligens med udgangspunkt i kvanteeffekter i hjernen.
Jeg har altid været skeptisk hvad angår de principelle indvendinger, fordi de hviler på en absurd idealisering af hvad hjernen egentlig kan*, men på det sidste er jeg varmet lidt op til ideen, ikke fra en principiel, sproglogisk, indvending, men fra en energimæssig og efficiensmæssig indvending: Hvis vi skal bygge hjerne-grade kognitive maskiner så skal vi op på en energiefficiens (og sikkert også en parallelisme) på niveau med hjernen, og jeg er modtagelig overfor den idé at det kun kan lade sig gøre gennem kvanteeffekter.
* Indvendingen er altid noget med at når man demystificerer algoritmikken så er magien væk, og så kommer der en påstand om at bevidsthedens eller hjernens magi ikke er påvirket af indvendingen, hvilket altid hviler på helt absurd abstrakte ideer om hjernens kapacitet.
It just struck me that a killer payoff for a course on game design would be to have the students design the exam and evaluation themselves as part of the course. What would be good meta constraints? Clearly it's socially undesirable for the entire class to live inside a zero sum evaluation game (note: This is actually the case though in e.g. the danish grade system. Schools are called upon to reach an equilibrium across all students) - but clearly you still need some kind of constraint that actually makes it hard to win.
CMUs kursus i virtuelle verdener har som struktur at al undervisning er projektorienteret, at projekterne kun varer i to uger. Og når de to uger er gået laver kursuslederen holdene om, så man får nogen andre at udvikle sig sammen med. De hyppige nye teams forhindrer at man gror fast i en arbejdsdeling i en gruppe og også den endnu værre skæbne, hvor en gruppe "går galt" så eleverne får hele semesteret ødelagt.
Virkelig god idé.
Jeg kom til at tænke tilbage på dengang man arbejde i grupper med fælles eksamen, og hvor røvsygt det er - fordi det altid ender som en social øvelse i at være søde ved hinanden selv om der trækkes vidt forskellige læs. En god social evne, bestemt - men det er en virkelig dyr måde at lære den på - og det er efter min mening et godt spørgsmål, hvor dybt læringen stikker.
Hvad nu hvis man gjorde gruppesituationen til en virkelig opgave: Alle gruppens medlemmer blev eksamineret individuelt, men karakteren for den enkelte var et snit af hele gruppens individuelle karakterer, eller måske bare af den bedste og den dårligste karakter for at få det helt på spidsen. Pludselig ville de stærkeste eksamenselever være motiveret for at eksamenstræne de svage. Man ville få trænet nogle meget mere kontante gruppekvaliteter end social eftergivenhed, nemlig medlemmernes evne til at gøre en direkte forskel for hinanden.
Jeg kan sætte mig ind i 9 ud af 10 direktiver om pasfotostørrelse og indhold (scanbart, god opløsning, ingen forstyrrende hår, hatte eller briller), men ikke i hvorfor de dog ikke bare tager billedet med et webcam nede på paskontoret når nu man alligevel skal møde personligt for at få et pas. De spørger om man vil have det sendt med posten, eller selv hente når det er klar (så man kan bruge det gamle i mellemtiden). God service. "Sender I så et brev når det kan hentes?" "Nej. ". Det er ikke fordi de kan fortælle dig allerede nu hvornår det er klar at du ikke kan få besked. Du kan bare ikke få besked. Knap så god service.
Det er godt nok lidt tidligt på julemusiksæsonen, men hey, det er søndag. Jeg sidder og hører Mariavesper på heavy rotation - en helt igennem grænseoverskridende oplevelse. Det er nærmet umuligt at tro på at værket er 400 år gammelt. Musikken er radikal og eksperimenterende og betjener sig af så mange flippede tricks ud i instrumentering, stemmesætning, brug af rummet og musikalsk struktur at det er svært at sige at der egentlig er sket noget vigtigt med musikken i den mellemliggende periode*. Helt specifikt så er minder de avancerede stemme- og rumvirkninger om konkret musik fra efterkrigstiden eller nutiden, hvilket selvfølgelig er en del af baggrunden for at barok er blevet så populært igen som det er.
*Det er selvfølgelig ikke rigtigt, det med mellemtiden, i virkeligheden, men lige et øjeblik kan man godt have det sådan. Mellemtiden er noget med romanens og "den psykologiske tidsalder", som godt kan ligne en tidslomme når den kun ses med 400-årige og 0-årige briller. Det er i øvrigt i den sammenhæng meget let, mens man lytter at komme til at tænke på Glasperlespillet, der lige præcis i passager diskuterer den situation, set fra centraleuropæisk hold efter destruktionen af den store tysk-østrigske fælleskultur i første halvdel af det 20. århundrede.
Hos Motion Online finder man i forummet "kost og kosttilskud" pludselig en lang tråd om steder hvor man kan æde og drikke til lav fast pris...
Holger foreslår denne variant
Q: Kan Tal R lide svampe?
A: Kan Tar L?
Dansk Folkemindesamling har indset hvad kommercielle TV-kanaler har vidst længe: Det er billigere og mere effektivt selv at skabe begivenhederne end at vente på at borgerne laver dem og så sætte sig ind i det. Dagens Google Maps mediestunt må opfattes som en slags venstreorienteret version af Robinson Ekspeditionen. Man kan f.eks. ikke rigtig se forskel på den åndeligt mindrebemidlede ungdomshus-hooligan "Burning"
18:12 På vej tilbage til nørrebrohallen og så er det tid til plan b hvad det så end betyder. Stemningen er god vi er ved nørrebro st. Folk smiler fra vinduerne. Nogle af dem. Er ret sulten jeg har brug for en kongedurüm.
17:59 Vi er på vej væk fra pladsen ved hillerødsvej. Vi er ca 500 måske mere. Vi har højtalervogne og forsørger en anden vej. Politiet kastede tåregas fuldstændig uprovokeret. Nogle af deres egne fik også gas det var fryd. Vi er ved krydset ørnevej mågevej.
16:48 Vi rykker igen. Prøver at komme ind af bagvejen. Stemningen er god trods alt. Står ved hillerødvej og gvej
18:59 'hey Danmark, hvad sker der for dig?' Lyder det fra højtalervognen mens røde flamer fra nødblus lyser den mørke himmel op over nørrebrohallen. 'Vi har fucking vundet" blir der råbt i en mikrofon. Sejrsstemning. nogen har sat en taleboble op på en reklamestander:
[...]
14:58 Lundtoftegade 52. Nu virker lyden ved gul. Har mødt ven fra efterskolen med tømmermænd. Jeg skal huske ikke at putte citron i øjene, men rundt om hvis der kommer tåregas..14:38 Stemningen er kun blevet bedre som vi går af hillerødgade. mange hænge ud langs ruten. Kabeltromler er ikke ualmindelige. Rocker til musikken.
[...]
14:14 Alle skal hilse på den sidemænd og love at passe på hinanden. Ikke alle forstod opfordringen. Ihvertfald ikke svenskeren ved siden af mig. Der bliver gjordt meget for at skabe gejst. Jeg føler spænding
En ting er at den politiske vinkel på aktionen er så ensidig i "dokumentationen", men det er i sig selv dybt problematisk at dokumentationen publiceres på forkant - og dermed at folkemindesamlingen simpelthen er aktivt med til at skabe begivenheden.
Modsætningen i at det er Google, der på privat og kommerciel basis, leverer formidlingen for dagens antidemokratiske masse- og nassedemonstration er til at tage at føle på.
Jeg er nødt til at gentage min forundring over at de autonome er i stand til at se det som valoriserende at rage til sig. Hvis demoen var for fred i d. 3. verden, et eller andet, der ikke handlede om de autonomes privatøkonomi, så kunne man nøjes med at kritisere aktionsmidlerne. Nu er både hensigt og aktionsmidler fucked op.
- vi tager lige de lammeste udpluk fra aktionsbloggen
Gudrun (23, Statskundskab) 12:33 Mig og gudrun klæder os på til gul feministisk blok i demoen i dag.
Burning (21, læser på RUC) 13:31 Sidder og venter på demoen med de andre. Der er pænt meget politi her ved steffansgade. Minder mig om ringenes herre i return of the king hvor den hvide hær står overfor saurons horder, yihaa!? Hvor er frodo
John David (25, arbejder for en NGO) 13:31 Nørrebrohallen. Queer jihad, vi går med i gul blok. Temaet er feminisme, køn og Queer. ([Red. : Hvor uvidende er du? Synes du Jihad er fedt, og at Osama er en stand up guy, der kæmper for de undertrykte? Hvad tror du Osama mener om feminister og queers?])
Signe (25, organisationssekretær) 15:05 På hjørnet af hillerødgade og humlebækgade. Der er rigtig fine klovner i vores finger.
Mette (26) og Jakob (25): 15:57 Vi er på hjørnet af fuglebakkevej og borup alle. Der er rester af tåregas i luften og børn og babyer græder. ([Red.: Hvorfor fanden tager I børn med som menneskelige skjolde? Det gjorde Frodo sgu da ikke da han skulle slås med Sauron])
- Iøvrigt: Hvorfor vil Dansk Folkemindesamling gerne have navn på sådan en gang enøjet propaganda? Det er da super pinligt. Hvor er øjenvidnerapporterne fra naboerne? Fra politiet? Hvis det ikke bliver til en avishistorie og et spørgsmål i folketinget, så?
P og D kalder Reg Braithwaite de to synspunkter at softwareudvikling er probabilistisk - principielt uforudsigelig, altid præget af uventede forandringer vs. ideen at softwareudvikling er deterministisk og kan styres hvis bare man styrer godt nok.
Og mayn, har jeg prøvet dether mange gange
If you structure a fixed price contract for development specifically because you want the developer to carry the risk, you believe in Theory P. That’s right, you believe it’s probabilistic, that’s why you hedge against disaster by talking the developer into assuming the risk. So it’s more correct to say that some stake holders prefer to structure fixed commitments from developers than it is to say that stake holders believe in Theory D.
Fra Microsoft, firmaet der lærte verden at slukke computeren på en knap mærket "Start", kommer VistaAlle har givetvis set spoofreklamen, men jeg griner endnu af åbningslinien.
Det er lang tid siden jeg har præsenteret nye ka-vitser, her er en, der udfordrer genrens formalia, men payoffet er tilladelse i sig selv
Q: Kan porcelænsfade forstå kunst?
A: Kan Tal R kendere?
Hvis det er en fakeblog, så er der ny rekord i grundighed i Lasse-Basses blog. Den handler om øl, kondomer, Edith Piaf, ludere, Kohbergs bamseboller og Moster Toves begravelse - og han bliver bare bedre på sin egen hjemmeside, f.eks. på siden Det skal opleves i 2007 eller i hans galleri eller hans livshistorie som adoptivbarn.
Det er svært at yde bloggen retfærdighed med et citat, men hans post-titler er heldigvis geniale:
Onsdag med Anne's bare Numse & Ester Brohus
De frelstes lykkedag idag, da rygeforbudet trådte i kraft
OPRÅB TIL KOHBERG, FRA LASSE-BASSE : Hvor er jeres Bamseboller ?
LB : Joan Ørting, hjælp de unge med at købe kondomer. Læs hvordan, lige her:
Min klare mistanke er nej. Græsrødder er præcis den energi værd der puttes ind i dem og ikke mere end det.
I anledning af Sputnik 1s 50-års jubilæum tager vi lige et run down af ting der er fra 1957:
1. In teh beginnin Invisible Man was invisible, and he maded the skiez and da earths, but he did not eated it.2. The earths wus witout shapez and wus dark and scary and stuffs, and he rode invisible bike over teh waterz.
3. And Invisible Man sayz, i can has light, and teh light wuz.
Kottke har venligt opdaget Wikipedia kategorien mærkelige artikler der dækker alle dine obskure triviabehov. Og så er det kedsom-petere der ikke vil have Miss dårlig-til-at-forklare-sig-om-geografi på sitet? Getouttahere!
Opslaget minder mig iøvrigt om det berømte bevis for at alle positive heltal er bemærkelsesværdige. Antag nemlig, modsætningsvis, at det ikke var tilfældet. Så fandtes der en ikke tom mængde af ubemærkelsesværdige tal. Denne mængde vil have et mindste element, verdens mindste ubemærkelsesværdige tal - et sådan tal ville i sandhed være bemærkelsesværdigt, i modstrid med antagelsen, og derfor er altså alle tal bemærkelsesværdige.
Peter Svarre har lavet et interview med Per Mikael Jensen, der nu ikke længere er superdynamisk direktør for TV2. Det giver mig anledning til at gengive følgende lille anekdote. Som man husker fra presseomtalen, førte de nye tider til, at utallige gamle chefer og mellemledere gik af eller blev gået, med en del rumlende usikkerhed til følge. På et stormøde adresserede Per Mikael Jensen forsamlingen, for at tage fat i problemet, og håndteringen forløb nogenlunde sådan her:
PMJ: Jeg har hørt, at folk taler meget om tryghed for tiden. Hvad er tryghed for jer?
- der bliver en pause, ikke pinlig, men summende.
Inden nogen når at formulere et svar, melder chefen sig igen
PMJ: Jeg kan jo starte. For mig er tryghed forandring.
"Viral" betyder ikke "uden forståeligt payoff".
Om ikke andet, så bare som NaNoWriMo-bog:
Den semiautentiske roman om den good looking storebror og hans noget grimmere lillebror. Lillebror føler sig noget snydt, for han fik ikke gården, men måtte nøjes med det grimme sommerhus i den anden ende af landet. Et hus, der ikke engang ligger ved vandet. Bønderne hvisker endda i krogene om at lillebror måske ikke engang sådan helt er storebrorens bror. Lillebror er forlovet, han har ét forlist ægteskab bag sig, og hele familien synes det er en smule mærkeligt at hans nye kæreste i den grad ligner storebrors feterede society-kone. Nu er alle indkaldt til bryllup og de mange druknede konflikter driver langsomt mod overfladen...
Dagens fund af gode Google Tech Talks jeg skal have set
The Myths of Innovation
The Semantic Desktop: The Intimate Supplement to Memory
Update on the Natural Programming Project
A New Marriage of Brain and Computer
Gears and the Mashup Problem
Runners up:
Making Great Decisions
New generation of math software from Maplesoft
On-Demand Information Extraction
Best Practices in Javascript Library Design
Incremental Bayesian Networks for Natural Language Parsing
En historie der må skuffe de utallige bloggere, der føler en ubegrundet overlegenhed i forhold til "MSM", de traditionelle medier: New York Times afdækker en falsk 9/11 lidelseshistorie.
Hvis man kigger lidt på Dansk Films revolution i 90erne og de film, der kommer nu, så er den kedelig virkelighed vist den at filmen nøje spejler filmmagernes livsposition - og da filmene er meget ens, må vi så konkludere at det desværre ikke er sådan at vi har fået et levende filmmiljø, men bare én generation, der er slået igennem.
Hvad er det jeg snakker om? Jo, hvor alle filmene for 5-10 år siden handlede om barn nr 1 og om den farlige utroskab, drømmen om at være ung selv om man er voksen - altså om at være ca 35 - så handler de nu om jobbet og skuffelserne og bagefter - altså om at være 45 eller mere. Se bare på Ole Bornedals, Paprika Steens og Jannik Johansens kommende.
One would guess that the coming pay-what-you-want Radiohead album is not distributed in the pay-what-you-want version by a record label but by the band itself. This alone could make it worthwhile for the band. As Courtney Love wrote a few years ago*, the labels are greedy, to the point of skilfully navigating deals so that income does not come from licensed music (for which they pay royalty to artists) even if the thing they are selling is still access to music**.
If Radiohead gets 100% of the income instead of 20%, then a few dollars for the entire album on average works out very well for them compared to the usual distribution channel.
As an aside to that: I have no idea why Apple has not done what Amazon did for booksales, opening the shop up to anyone who can deliver the music to the store, but are leaving that to third parties.
* Note however Love's slightly phony math: She does not include the royalties earned by the band in the equation, nor the very real risk on the labels investment (i.e. all the money they lose on non sellers in their catalog)
** As far as I understand the RIAA does not actually pay out any money from settlements in their thousands of lawsuits to artists, as an example.
Jeg er superglad for min tumblelog - Tumblr er responsivt og deres "share on tumblr" bookmarklet er den bedste af slagsen.
Der er nogen kinks: For det første har de ikke en "download alt det du har proppet på tumblr" knap. Så man skal til at arkivere sit feed løbende, hvis ikke man vil smide linksene væk. Major drag, som Tumblr deler med Jaiku forresten.
Det andet og mere substantielle problem er de mange outputs man nu har og problemet med at differentiere dem: Nu har jeg Classy's køkken. Classy's hacks. Classy's tumblr-share (som langsomt men sikkert æder min del.icio.us vane op) og Classy's wiki. Og Classy's Facebook, Jaiku og Twitter - men de er allesammen mere bevidst glemsomme.
Tumblr kommer let til at sulte bloggen, bloggen spammer til med indlæg, der skulle have været på wikien, og kommentarer til det hele spærres inde i Jaiku, der ikke gør det rigtige med kommentarer, men beholder dem selv.
- måske kommer der en større reorg.
Det er åbenbart en stime. Nu viser det sig at "14 for kvinder, 21 for mænd" i virkeligheden er "enheder af 8 gram" hvor man normalt i Danmark regner i "enheder af 12 gram" (så de danske grænser burde i en korrekt oversættelse have været 9 og 15 får mænd, sådan ca). Men
Da Sundhedsstyrelsen blev opmærksom på fejlen, spurgte den eksperterne, om kampagnen stadig holdt vand.
- Flere eksperter mente, at vi kunne holde fast i de genstandsgrænser. Det er en meget grov tommelfingerregel, det med 14 og 21.
[UPDATE: Der var en rimelig statistik booklet her (PDF). Den springer dog over en forbrugsfordeling for de 3000 alkoholrelaterede dødsfald, som jeg egentlig godt kunne tænke mig]
Det er ikke helt så let at finde ud af som med rygning ved en websøgning, selvom jeg fandt denneher underholdende opsamling på tværs af dårlig levestil, og denneher specifikt om alkohol.
Såvidt jeg umiddelbart kan se er der to grundt til at det er sværere med alkohol: Sygdomsmønsteret er ikke så specifikt - dvs. folk dør muligvis mere, men ikke af noget som kun rammer alkoholbrugere - og overdødeligheden er mere forbrugsafhængig end den er for rygning. Her er en graf, der illustrerer begge dele: Her et taget en stor alkoholdræber ud, som bare kun slår igennem ved virkelig markant forbrug, langt over de danske grænseværdier, mod samlet risiko, der følger en forbrugskurve nærmest lineært (og ja, intet alkoholforbrug er usundt).
En follow up til posten forleden om cancer og præsentation af statistik: Jeg kan godt se det praktiske og helhedsorienterede i at formidlingen omkring sundhed fokuserer på statistikken "du bliver så og så meget yngre eller ældre når du gør sådan og sådan", men personligt synes jeg der er mere slag i budskabet:
Hver anden ryger dør af at ryge